Dimitrov med lovende spill i Rotterdam: – Blir bedre for hver kamp

Rotterdam (Tennis-Norge): Grigor Dimitrov slo Yuichi Sugita i første runde av ATP 500-turneringen i Rotterdam, men vil ikke snakke om egne sjanser.

Rotterdam (Tennis-Norge): Grigor Dimitrov slo Yuichi Sugita i første runde av ATP 500-turneringen i Rotterdam, men vil ikke snakke om egne sjanser.

Bulgareren har ikke spilt en kamp siden han røk ut av Australian Open i kvartfinalen for Kyle Edmund. Onsdag var Dimitrov derimot tilbake i aksjon. I kampens første sett vant 26-åringen 6-4 da han brøt på 5-4. I det andre settet havnet Dimitrov under, men brøt tilbake på 4-5 og sikret seg seieren med 7-5 i et tiebreak.

– Jeg synes totalt at det var en god kamp. Det er den første kampen på en stund, og da er man alltid litt rusten. Jeg prøvde bare å finne rytmen, og det var ikke lett, jeg møtte en kvalitetsspiller, sier Dimitrov til Tennis-Norge på en pressekonferanse.

–Positiv
Dimitrov hadde smerter i skulderen da han røk ut fra Australian Open. Det er noe av grunnen til at bulgareren ikke har spilt noe særlig med tennis etter Grand Slam-turneringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov i aksjon i Rotterdam. Foto: Odd-Sølve I. Grannes/Tennis-Norge.

– Jeg er glad for hvordan ting gikk, og jeg er glad for å være smertefri i skulderen. Jeg er positiv, og jeg vil bli bedre for hver kamp. Nå er jeg i andre runde, og da kan jeg begynne å presse meg selv litt mer, fortsatte Dimitrov.

Den bulgarske tennisstjernen har ikke tenkt på hvor langt han kan komme i turneringen. Dimitrov møter Filip Krajinovic i andre runde av turneringen.

– Jeg vil ta en kamp om gangen. Selv om jeg spiller god tennis, så er det mange kvalitetsspillere her. Det viktigste er å passe på mitt eget spill og prøve å bygge videre. Hvordan kampene vil gå tenker jeg ikke på, sier Dimitrov til Tennis-Norge.

Rublev imponerte
Også russiske Andrey Rublev tok seg videre fra første runde. Russeren slo franske Lucas Pouille, som vant ATP 250-turneringen i Montepellier i forrige uke. Den unge russeren vant 7-5, 6-4.

– Det er alltid tøft for å en spillere å komme til en ny turnering etter å ha tatt en tittel. Han spilte en god kamp, sa Rublev etter seieren.

Også spillere som David Goffin, Damir Dzumhur og Tomas Berdych vant sine kamper onsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788