Wozniacki vant sin første Grand Slam-turnering

Danske Caroline Wozniacki vant Australian Open og er ny verdensener på kvinnesiden.

Danske Caroline Wozniacki vant Australian Open og er ny verdensener på kvinnesiden.

Caroline Wozniacki har tidligere vært i to Grand Slam-finaler, men den danske jenta har kommet tomhendt ut av begge. Lørdag kom den tredje muligheten til en Grand Slam-tittel. På andre banehalvedel ventet verdensener Simona Halep. Rumeneren har også tapt sine to tidligere Grand Slam-finaler. I Australian Open skulle én av dem endelig til topps.

De to toppseedede spillerne kjempet hardt og lenge i en meget jevnspilt og underholdende finale. Begge måtte ha medisinske pauser, men til slutt var det dansken som kunne strekke hendene i været.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg skjelver. Det er veldig emosjonelt. Dette er en så spesiell turnering, sa Wozniacki etter finaleseieren.

– Jeg vil gratulere Caroline. Lykke til i fremtiden. Jeg er selvfølgelig lei meg, men Caroline var bedre enn meg. Det har vært en flott turnering for meg. Jeg startet ikke veldig bra med en ankelskade, men jeg ville bare gi mitt beste, fortalte Halep som tapte sin tredje strake Grand Slam-finale.

God dansk start
I første sett fulgte de to toppspillerne hverandre tett og jevnt i det som skulle bli et veldig jevnt sett. Wozniacki brøt Haleps første servegame, og jenta fra Odense gikk tidlig opp i en 5-2 ledelse. Halep kjempet seg tilbake i settet med å bryte dansken for å få settet til tiebreak. Der var Wozniacki overlegen og sikret første sett 7-6 (7-2) etter drøyt 50 minutters spill.

I andre sett skulle Halep slå tilbake. Verdenseneren slapp Wozniacki til fire bruddmuligheter på stillingen 1-1, men Halep holdt unna. På stillingen 4-3 skulle Halep få sin egen bruddmulighet. I motsetning til dansken fikk hun uttelling på bruddmuligheten, og kunne serve inn sett nummer to. Etter et langt og dramatisk game kunne Halep knytte neven da hun utlignet til 1-1 etter å ha vunnet andre sett 6-3.

På det tredje skal det skje
Den 27 år gamle dansken har tidligere vært i to Grand Slam-finaler, men komt tapende ut av begge. Lørdag kom Wozniackis tredje sjanse på en tittel. Kampen skulle gå til et tredje og avgjørende sett. Det skulle bli en thriller av en avslutning. Begge spillerne brøt hverandre frem og tilbake. Wozniacki gikk i ledelsen 3-1, men Halep svarte med å snu til 4-3. Etter det kom dansken ut fra en medisinsk pause og vant tre strake games for å vinne tredje sett 6-4.

Wozniacki tar dermed sin aller første Grand Slam-tittel etter å ha slått Simona Halep i Australian Open. Dansken tar med det også over førsteplassen på kvinnenes verdensranking. Wozniacki vant 2-1 med settsifrene 7-6 (7-2), 3-6 og 6-4.

Søndag morgen er det duket for finale på herresiden. Marin Cilic møter Roger Federer klokken 09.30.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788