Rafael Nadal tennis

Kyrgios imponerte mot Tsonga, Nadal stormet videre

Nick Kyrigos spilte en glimrende kamp mot formspilleren Jo-Wilfried Tsonga, mens Rafael Nadal gjorde en solid kamp mot Damir Dzumhur.

Nick Kyrigos spilte en glimrende kamp mot formspilleren Jo-Wilfried Tsonga, mens Rafael Nadal gjorde en solid kamp mot Damir Dzumhur.

Kyrgios blir sett på som en av de aller største outsiderne i Australian Open og forsterket inntrykket fredag. Det australske hjemmehåpet gjorde en meget god kamp mot franske Tsonga, nummer 15 på ATP-rankingen. Kyrgios vant 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6), 7-6 (7-5).

– Det var en veldig tøff kamp. Han servet veldig bra og spilte bra med forehanden. Jeg servet bra, og jeg er bare veldig glad for å gå videre, sa Kyrgios til Eurosport etter kampen, og la til han var komfortabel på den store arenaen Rod Laver.

Nadal overbeviste
Rafael Nadal virker ikke å slite med skaden som gjorde at han måtte trekke seg fra ATP-sluttspillet i oktober. Spanjolen møtte fredag den sterke bosineren Dzumhur, nummer 30 på verdensrankingen, men vant enkelt 6-1, 6-3, 6-1.

– Jeg spilte veldig bra. Jeg kom sterkt ut og prøvde å ta styringen. Han kan være farlig når han får spille raskt. Jeg var bra der ute, og dere ser forskjellen på resultattavla, sa Nadal til Eurosport etter kampen.

31-åringen, som var i finalen i Australian Open i fjor, hadde gjennomanalysert motstander Dzumhur, og gjorde et viktig grep med å stå høyt i banen i returgamene.

– Jeg bestemte meg for det i garderoben. Vi hadde diskuterte dette på forhånd. Vi analyserte serven hans og visste at han ikke servet så hardt, sa Nadal.

Ingen overraskelser
Fredagens kamper bød ikke på noen store overraskelser, men Andreas Seppi, nummer 87 i verden, er videre til tredje runde etter å ha slått Ivo Karlovic i en lang kamp over fem sett.

Ellers tok blant andre Grigor Dimitrov, Elina Svitolina, Pablo Carreno Busta, Marin Cilic, Diego Schwartzman og Kyle Edmund seg videre til fjerde runde.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788