Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

– Han er som Northug i form | Tennis-Norge
Nick Kyrgios

– Han er som Northug i form

Tennisekspert Christer Francke tror Roger Federer vinner Australian Open, men lanserer også en spennende outsider.

Tennisekspert Christer Francke tror Roger Federer vinner Australian Open, men lanserer også en spennende outsider.

For ett år siden trodde tennisverden knapt sine øyne da både Roger Federer og Rafael Nadal kom tilbake fra skader og gikk helt til Australian Open-finalen. Federer vant turneringen og tok sin første Grand Slam-tittel på fem år. Eurosports kommentator, Francke, tror sveitseren forsvarer tittelen.

–Federer er den største favoritten. Han vant der i fjor og har slått alle de siste årene. Federer er stor favoritt, sier Francke til Tennis-Norge, og fortsetter:

– Du kommer ikke utenom Rafael Nadal heller, men er han 100 prosent? Det er første gang han ikke spiller noen turnering før Australian Open, og han liker å spille seg i form. Nadals fordel er at han har en god trekning, sier Francke.

Mange å se opp for
Det er flere spillere som har gjort det meget godt det siste halvåret, blant andre Grigor Dimitrov, David Goffin og Nick Kyrgios.

– Jeg har tro på Kyrgios. Han virker litt mer voksen og har vunnet en turnering i forkant, det er veldig lovende. Han er som Petter Northug i form, da kan han slå alle. Han er en farlig mann, men kanskje ikke like gode i femsettskamper. Kyrgios har serven og publikum. Mye til hans fordel, spesielt hvis det går raskere der i år, noe rapportene tyder på, sier Francke.

– Det er bare synd at han går på Dimitrov tidlig, men Kyrgios slo han nylig og har kanskje et mentalt overtak. Goffin er en joker, sier Francke.

En annen spiller som har prestert bra i det siste og som ofte gjør det bra i Grand Slam-sammenheng er Juan Martin del Potro, men Francke tror argentineren kan gå på en smell tidlig.

– Han går på Tomas Berdych, og han er veldig farlig på raske dekker, sier Francke.

Djokovic tilbake
En som gjør et lite comeback etter å ha slitt med skade i store deler av 2017 er Novak Djokovic. Den tidligere verdenseneren har et høyt makspotensial, men Francke tror serberen trenger tid.

– Djokovic er ikke så raskt tilbake. Han må bruke noen kamper, og det overrasker meg om han går langt. Han har også endret på serven for ikke å belaste albuen like mye som før. Møter han på gode servere er han avhengig av å være helt i toppslag. Det kan bli vanskelig, sier Francke.

Australian Open starter natt til mandag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788