Djokovic tok sin 16. Grand Slam-tittel i maratonkamp

av | 14 juli, 2019 - 20:12 | Grand Slam, Wimbledon

Novak Djokovic forsvarte Wimbledon-tittelen.

Roger Federer hadde spilte seg til sin første Grand Slam-finale siden Australian Open i 2018, og spilte søndag sin tolvte Wimbledon-finalen. Denne gangen var det Novak Djokovic som stod på den andre siden av nettet. Verdenseneren har vist solide takter under turneringen og er regjerende mester.

Etter over fire timer og 55 minutter, den lengste finalen i Wimbledons historie, kunne serberen juble for sin 16. Grand Slam-tittel og sin femte Wimbledon-tittel. Djokovic ledet både 1-0 og 2-1.

– Dette er en av de mest spennende finalene jeg har spilt i karrieren min, minst topp to-tre. Vi hadde begge våre sjanser. Det er uvirkelig å ha to matchballer i mot og vinne, sa Djokovic etter kampen.

Jevnt
Federer var i det første settet lenge best. Han servet godt og var den eneste som spilte seg til breakball. Likevel gikk det til tiebreak, og der var Djokovic best. Serberen vant 7-5.

I det andre settet skjedde det samme for Djokovic som for Federer i semifinalen mot Nadal. Etter å ha vunnet et jevnt første sett, fulgte et stortap i sett nummer to. Federer var da klart best og vant 6-1.

Sett nummer tre ble mer likt det første settet, selv om Federer virket, igjen, å ha overtaket i store deler av settet. Det ble tiebreak, og historien gjentok seg. Djokovic vant det 7-4.

I det fjerde settet startet Djokovic bedre enn hva han gjorde i det andre settet, men så fikk Federer to break og ledet 5-2. Da klarte Djokovic å spille seg til sin første breakball, og det endte med 6-4 for Federer.

Dermed ble det et femte og avgjørende sett. På 2-1 spilte Djokovic seg til to breakballer da Federer sviktet i neon avgjørende øyeblikk. Sveitseren tok seg sammen og reddet begge to. Også i Federers neste servegame fikk han tok breakballer mot seg, men denne gangen brøt Djokovic. Det hjalp lite da Federer brøt tilbake like etterpå.

Matchball
Deretter klarte duoen å holde serve og på 6-6 var det ikke kommet noen avgjørelse. Dermed fortsatte kampen. På 7-7 spilte Federer seg til breakball, utnyttet den og fikk muligheten serve for kampen. Federer var iskald og spilte seg til to matchballer, men Djokovic reddet begge og skaffet seg en breakball i stedet for, som han utnyttet og utlignet til 8-8.

Ikke før på 11-11 kom det nye breakballer, begge til Federer, men denne gangen reddet Djokovic, og han fikk en siste mulighet til å avgjøre kampen før et siste tiebreak. Det klarte han ikke, og dermed skulle kampen avgjøres i et avgjørende tiebreak på 12-12.

I kampens tredje tiebreak var Djokovic nok en gang best og vant 7-3 etter tidlig å ha tatt kommandoen.

– Det var en fantastisk kamp. Vi spilte flott tennis, og jeg er fornøyd med prestasjonen min, men Novak, det var vilt, sa Federer etterpå.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Kjær ute av Wimbledon

Kjær ute av Wimbledon

Norges supertalent 16 år gamle Nicolai Budkov Kjær deltok i sin aller første Grand Slam i årets Wimbledon.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv