Angelique Kerber

Bautista Agut og Kerber i storform

Roberto Bautista Agut og Angelique Kerber vant lørdag henholdsvis en ATP 250- og WTA-turnering før Australian Open.

Roberto Bautista Agut og Angelique Kerber vant lørdag henholdsvis en ATP 250- og WTA-turnering før Australian Open.

Mandag begynner årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, og flere av spillerne har testet formen på forhånd.

Blant dem som utmerket seg er Bautista Agut. Spanjolen har startet 2018 sterkt. Lørdag spilte 29-åringen finale i ATP 250-turneringen i Auckland mot Juan Martin del Potro. Bautista Agut startet forrykende og vant første sett hele 6-1, men tapte det andre settet 4-6, før han avgjorde med 7-5 i det tredje settet.

– Det føles fantastisk. Det var utrolig kamp i dag. Jeg har kjempet mye for å spille godt i det siste, og jeg klarte ikke å tro at jeg spilte min beste tennis, sier Bautista Agut.

Den tidligere verdenseneren Angelique Kerber hadde et grusomt 2017, men virker å ha funnet formen. Tyskeren vant fire kamper i Hopman Cup på nyåret og har fulgt opp med å vinne alle kampene i WTA-turneringen i Sydney. Lørdag vant Kerber 6-4, 6-4 over Ashleigh Barty i finalen.

–  Jeg spiller fantastisk tennis igjen, og det føles godt. Jeg har hatt en god uke og finalen var ikke enkel, men jeg var i stand til å spille på mitt beste i de viktige poengene. Jeg føler at jeg nærmere meg 2016-nivået mitt, sier Kerber, som slo ut blant andre Venus Williams og Dominika Cibulkova på veien til finalen.

I herrens utgave i Sydney vant Danil Medvedev over Alex De Minaur, mens belgiske Elise Mertens gikk til topps i WTA-turneringen i Hobart for andre året på rad.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788