Filip Krajinovic.

Sensasjon klar for finalen i Paris

Filip Krajinovic har aldri vært i nærheten av å komme langt i en ATP 1000-turnering før turneringen i Paris. Nå er serberen i finalen.

Filip Krajinovic har aldri vært i nærheten av å komme langt i en ATP 1000-turnering før turneringen i Paris. Nå er serberen i finalen.

25-åringen fra Sombor i Serbia er nummer 77 i verden og har en besteplassering som nummer 75 fra oktober. Posisjonen på ATP-rankingen skyldes for det meste godt spill på Challenger-nivå: I 2017 har Krajinovic vunnet hele seks Challenger-turneringer.

På ATP 1000-nivå og i Grand Slam har derimot Krajinovic svært lite å skimte med. Før denne ukens turnering i Paris hadde serberen kun én gang tatt seg til andre runde både i en ATP-1000-turnering og Grand Slam-sammenheng.

Derfor er det både sjokkerende og imponerende at Krajinovic plutselig står i finalen av ATP 1000-turneringen i Paris. Den serbiske tennisspilleren vant først to kvalifiseringskamper, for så å slå ut Yuichi Sugita, Sam Querrey og Nicholas Mahut. I kvartfinalen skulle Krajinovic møte Rafael Nadal, men spanjolen måtte trekke seg på grunn av en kneskade. Likevel er det meget imponerende å ta seg til finale.

Lørdag møtte Kraijinovic amerikanske John Isner, nummer 14 i verden, i semifinalen. Det ble en svært jevn duell. Krajinovic vant det første setet 6-4, mens Sock tok det andre settet med 7-6 (7-2). I det tredje settet var det Krajinovic som var best i tiebreaket og kunne juble for en sensasjonell finaleplass med seier 7-5 i tiebreaket.

Motstanderen i finalen blir vinneren i oppgjøret mellom Julien Benneteau og Jack Sock.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788