Ulrikke Eikeri

Eikeri til topps i USA – tok sin tredje tittel i 2017: – Jeg klarte å steppe opp nivået

Ulrikke Eikeri har aldri tidligere vunnet tre internasjonale seniortitler i samme sesong.

Ulrikke Eikeri har aldri tidligere vunnet tre internasjonale seniortitler i samme sesong.

Den norske 24-åringen har hatt god uke i 15.000-dollarsturneringen på Hilton Head Island og har ikke tapt et eneste sett i løpet av de fem kampene i USA. Eikeri, som er førsteseedet i turneringen, kom fra fire strake tap før ukens turnering.

Søndag møtte Eikeri italienske Bianca Turati, nummer 642 på WTA-rankingen i finalen. 20-åringen fra Italia har på sitt beste vært nummer 462 på verdensrankingen i 2015. Også i juni tapte Turati en 15.000-dollarsturnering.

Mot Turati i søndagens finale ble det et jevnt første sett. Flere game var svært jevne. I løpet av kampen fikk Eikeri hele 13 breakballler i mot, men reddet ni av dem. Det første settet endte til slutt med seier 6-4, mens det andre settet endte 6-1.

Dermed tok Eikeri sin tredje tittel for året. Tidligere i år har jenta fra Nordstrand vunnet to 25.000-dollarsturneringer. Seieren gir også en liten klatring på rankingen. Oslo-jenta går fra 280.-plass til 278.-plass med 12 nye poeng.

– Det har vært en solid turnering og gøy med en ny tittel. Det har vært vanskelige forhold med sterk vind, kjempehøy luftfuktighet og varme. Dagens finale var tøff, motstanderen min spilte veldig bra. Jeg klarte steppe opp nivået på slutten av første sett og holde det helt inn til mål, sier Eikeri til Tennis-Norge.

I neste uke spiller Eikeri 25.000-dollarsturneringen i Sumter.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788