Davis Cup

Davis Cup tester ut nytt format i Norges divisjon

Davis Cup har bestemt at det skal testes ut et nytt format i første runde i gruppe to i den ærverdige landslagsturneringen.

Davis Cup har bestemt at det skal testes ut et nytt format i første runde i gruppe to i den ærverdige landslagsturneringen.

Tidligere i år stemte medlemslandene i Davis Cup nei til å endre kampene i turneringen fra fem sett til tre sett, men ga samtidig organisasjonen muligheten til å teste ut nye regler. Dette skjer i et forsøk på å modernisere turneringsformatet.

Derfor skal det testes ut et nytt format i gruppe en og to – i første omgang for oppgjørene i første runde. Disse kampene spilles den første helga i februar. Norges motstander blir ikke klar før i slutten av oktober, men det norske laget er seedet i trekningen.

De nye reglene betyr uansett at kampene skal spilles over to dager i stedet for over tre dager. Det vil fortsatt være fem kamper, men kampene går fra å være best av fem sett til best av tre sett. I tillegg utvides lagene fra fire til fem spillere for å gi lagkapteinene større fleksibilitet i lagvalget.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788