Ruud stormet til andre runde i Lyon

Casper Ruud spilte en meget god kamp i Challenger-turneringen i Lyon mandag og slo en italiener med gode resultater den siste tiden 
Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud spilte en meget god kamp i Challenger-turneringen i Lyon mandag og slo en italiener med gode resultater den siste tiden 

Motstander Lorenzo Giustino er nummer 167 i verden, noe som er hans beste plassering i karrieren, og har hatt gode resultater den siste tiden. Før Roland Garros tok 25-åringen seg til en semifinale i Challenger-turneringen i Heilbronn, noe han også gjorde i Vicenza like etter grusturneringen i Paris. I forrige uke tapte han derimot i første runde i Prostejov.

Den norske unggutten har på sin side hvilt og trent i Norge etter at han røk ut i andre kvalifiseringsrunde av Roland Garros. Nå er målet topp 100 på ATP-rankingen, en plass han er 12.-plasser bak etter å ha klatret opp til 112.-plass på mandagens nye ranking.

God kamp
Viktige poeng kan Ruud skaffe seg i franske Lyon, og det hele startet absolutt bra for unggutten i oppgjøret mot Giustino.

Det første settet startet jevnt, men Ruud fikk tidlig en breakmulighet uten å utnytte den. På 2-2 i settet fikk Giustino en breakmulighet. Den reddet Snarøya-gutten, men det var lenge jevnt i gamet. Norgesmesteren avgjorde gamet med en ball motstanderen mente var ute, men dommeren var uenig og Ruud holdt serve.

Det så ut til å sette ut Giustino, for Ruud brøt i gamet etter, der italieneren kun fikk et poeng. Stjerneskuddet hadde få problemer med å holde serve ut settet og vant det 6-4.

I det andre settet var Ruud overlegen. Nordmannen spilte svært solid gjennom hele kampen. Servingen var god, forehanden satt og 18-åringen vant også poeng på noen stoppballer. I tillegg virket backhanden solid. Sett nummer to endte med perfekte 6-0.

Finale
For å nå målet om en topp 100-plassering mangler Ruud rundt 45 poeng. Skal han ta så mye poeng allerede i Lyon må han ta seg til finale. Da vanker det 55 poeng. Finaleseier gir 90 poeng på verdensrankingen.

I andre runde blir motstanderen vinneren i oppgjøret mellom Jan Satral, nummer 144 i verden, og kvalifiseringsspilleren Jürgen Zopp, nummer 500 i verden. Andre runde spilles onsdag eller torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788