Sjokktap for Djokovic – ute av Wimbledon

av | 2 juli, 2016 - 18:51 | Grand Slam, Internasjonalt, Wimbledon

Novak Djokovic hadde vunnet 41 av sine 42 siste Grand Slam matcher. I dag røk han på et sjokkerende tap i tredje runde for amerikaneren Sam Querrey i fire sett 7-6(6), 6-1, 3-6, 7-6(5).

Novak Djokovic hadde vunnet 41 av sine 42 siste Grand Slam-matcher. I dag røk han på et sjokkerende tap i tredje runde for amerikaneren Sam Querrey i fire sett 7-6(6), 6-1, 3-6, 7-6(5).
I en match som varte over to dager var det amerikaneren som sto igjen som vinner. Querrey rundspilte Djokovic på fredag. Han ledet 2-0 i sett, 7-6(6), 6-1 før spillet ble avbrutt grunnet regnvær. Det var en ny Djokovic som kom ut på banen lørdag. Serberen gikk kjapt opp i en 4-0 ledelse og servet ut tredje settet greit 6-3.
Kampen ble preget av flere regnavbrudd, og det var en mer nervøs Querrey som kom ut til fjerde sett. Likevel ble han holdt inne av hans glimrende serve. Querrey servet hele 15 serveess i det fjerde settet. Djokovic presset på og fikk til slutt breaket på 4-4. Settet så ut til å være i boks, men serberen slurvet og ble brutt tilbake etter en enkel volley miss.
Matchen gikk til et tiebreak. Spillerne fulgte hverandre tett opptil 5-4 før Djokovic gjorde en meget enkel og sjelden forehand-miss. Den første matchballen ble reddet, men en ny forehand-miss avgjorde matchen.
– Gratulerer til Sam. Han spilte en strålende match. Han servet veldig bra, han fikk veldig mange gratis poeng på serven sin. Jeg hadde mine sjanser når jeg servet for settet og ledet i tiebreaket, men jeg følte ikke ballen så bra som jeg hadde håpet. Sam fortjene å vinne, sa serberen på pressekonferansen like etter kampen.
Djokovic nevnte videre at han ikke følte seg 100 prosent, men ville samtidig ikke ta noe fra en glimrende forestilling fra motstanderen.
Tapet for Djokovic gjør at trekningen åpner seg opp. En av outsiderne før turneringen, Milos Raonic har nå en ypperlig mulighet til å nå en ny Wimbledon-semifinale. Der vil han sannsynligvis møte Roger Federer, som sakte, men sikkert spiller seg i bedre og bedre form.
Han som likevel må ta på seg det største favorittstemplet er nok Andy Murray. Murray spilte en bunnsolid match på lørdag. Han slo ut australske John Millman i strake sett, 6-3, 7-5, 6-2. Briten har uten tvil vært den nest beste spilleren i 2016, men slitt mot Djokovic. Med serberen ute vil Murray like sin sjanser til å ta sin andre Wimbledon-tittel.
Øvrige resultater i herreklassen, 3.runde:
Kei Nishikori (5), Japan – Andrey Kuznetsov, Russland 7-5, 6-3, 7-5.
Milos Raonic (6), Canada – Jack Sock, USA 7-6(2), 6-4, 7-6(1).
Marin Cilic (9), Kroatia – Lukas Lacko, Slovakia 6-3, 6-3, 6-4.
David Goffin (11), Belgia – Denis Istomin, Uzbekistan 6-4, 6-3, 2-6, 6-1.
Bernard Tomic (19), Australia – Roberto Bautista Agut (14), Spania 6-2, 6-4, 6-4.
Steve Johnson, USA – Grigor Dimitrov, Bulgaria 6-7(6), 7-6(3), 6-4, 6-2.
Nicolas Mahut, Frankrike – Pierre-Hughes Herbert, Frankrike 7-6(5), 6-4, 3-6, 6-3.
2.runde:
Alexander Zverev (24), Tyskland – Mikhail Youzhny, Rusland 6-4, 3-6, 6-0, 4-6, 6-2.
Skrevet av Runar Hansson.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv