Gress-sesongen 2024 bestod av kun to kamper for Casper Ruud. Foto: Discovery+/Max+.

Nok en tidlig exit i Wimbledon

av | 3 juli, 2024 - 17:54 | Casper Ruud, Internasjonalt, Wimbledon

Den elendige statistikken til Casper Ruud fortsetter i Wimbledon - slått av Fabio Fognini i andre runde.
Casper Ruud – Fabio Fognini: 1-3 (4-6, 5-7, 7-6(1), 3-6)

Det skjedde igjen.

Casper Ruud røk ut i andre runde av Wimbledon, noe han har gjort de tre siste årene – noe som også er hans beste resultat i turneringen i Sør London.

I år var det den 37 år gamle veteranen Fabio Fognini, rangert nummer 94 i verden, som sørget for at nordmannens gress-sesong i 2024 kun bestod av to kamper.

En lyshåret Fabio Fognini (ATP 94) sendte Casper Ruud ut av Wimbledon. Foto: Discovery+/Max+.

Den italienske veteranen har tidligere signalisert at hans karriere nærmer seg slutten – og på onsdag var han virkelig i ‘bonus modus’ der han til tider lekte seg mot Ruud, som tross alt ikke var mye dårligere, men slet med å få uttelling.

En smak av håp

Fognini tok det første settet marginalt 6-4. I det andre settet var Ruud stort sett best – og mot spillets gang fikk italieneren rappet til seg det andre settet 7-5 etter et sent brudd.

Ruud mistet rytmen totalt i det tredje settet, ble brutt to ganger, noe som betød at Fognini ville få to sjanser til å serve inn kampen.

Så bryter Ruud tilbake til 3-5, holder til 4-5 og bryter igjen til 5-5 – for så å ta settet til tie-break som han dominerer i senk med 7-1.

Skulle dette bli starten på en Grand Slam klassisk snuoperasjon på 0-2 i sett – i tillegg til to breaks under i det tredje settet?

Nei.

Istedenfor ble Ruud brutt i et jevnt fjerde sett på 3-4 til 3-5, hvoretter Fognini trengte tre matchballer i det påfølgende gamet til å ta settet 6-3 og kampen 3-1.

Ablegøyer eller ikke – 37 år gamle Fabio Fognini var den mest energiske spilleren i møte med Casper Ruud, som her gir assistanse til italieneren under kampen. Foto: Discovery+/Max+.

Hvorfor er Ruud så elendig på gress?

Kort oppsummert så er det flere faktorer som bidrar til at Ruud er en ikke-gressmann som leverer laaaangt under par i Wimbledon som den Topp 10 spilleren han er.

Tennissesongen er lang – gress-sesongen er kort og intensiv. Den brå omveltningen fra grus til gress er dramatisk.

Ruud har en spillestil som passer best på grus – gress-tennis favoriserer ‘serve-kanonene’.

Topp 10 spillere som Ruud må være pragmatiske og taktiske; å nedprioritere gress-sesongen for å prestere bedre der man er best, kan være en god vurdering.

Ruud ankom Wimbledon etter en intensiv og suksessfull grus-sesong som blir gjenopptatt i bl.a Båstad og varer frem til OL – noe som er et av hovedmålene til Ruud i 2024.

Paris OL blir godt mulig det eneste OL nordmannen får delta i hvor underlaget er grus.

Nordmannen ankom Wimbledon med 0 tellende gress-kamper.

Les den syke historien om mannen som overlevde Titanic og vant US Open fire (!) måneder senere.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv