Stadion Centrale er det moderne Colosseum. Foto: Wikipedia.

Ny sjanse i Roma

av | 7 mai, 2024 - 17:19 | Internasjonalt

Casper Ruud har et godt utgangspunkt i årets siste Masters på grus.

Italian Open, også den en 7 runder/12 dagers kombinert ATP Masters og WTA 1000, er i gang.

Kvinnenes første runde startet på tirsdag, herrene starter onsdag. Pga bye i første runde, vil nok ikke Casper Ruud spille sin første kamp før på fredag – eller til og med lørdag slik tilfelle var i Madrid.

Fair sjanse

Dersom nordmannen hadde slått Felix Auger-Aliassime i fjerde runde i Madrid, ville han fått walkover via retirement direkte til finalen hvor han hadde møtt Andrey Rublev for å spille om sin første Masters tittel.

På kort sikt var exiten i Madrid kjedelig, men i den større sammenheng var det kanskje like greit at Ruud ikke endte opp med å ta sin første store tittel på konkurssalg.

Glory of Rome

I Roma er både Jannik Sinner og Carlos Alcaraz ute med skader og Ruud har en beintøff, men overkommelig vei til ære og berømmelse i Den Evige By.

Basert på at høyeste rangerte spiller avanserer videre, vil dette bli Casper Ruuds vei til sin første Masters:

  • 1.runde: bye
  • 2.runde: Miomir Kecmanovic
  • 3.runde: Jordan Thompson
  • 4.runde: Ben Shelton
  • Kvartfinale: Novak Djokovic
  • Semifinale: Alexander Zverev
  • Finale: Daniil Medvedev

Eikeri fortsatt skadet

Ulrikke Eikeri pådro seg en fotskade under finalen i WTA 500 Stuttgart i april, hvor hun sammen med makker Ingrid Neel tapte på match-tiebreak 10-2.

Recovery går bra, desverre ble jeg ikke klar til Madrid og Roma, men håper å være klar til Strasbourg og Roland Garros, sier Eikeri til Tennis Norge.

Eikeri er nå rangert nummer 26 i verden i doubles – noe som er ny personlig rekord og dermed ny norsk rekord.

Gladiatorene

Mosaikk (flatedekorasjon i stein/glass) fra 200 tallet viser gladiatorer i kamp. Foto: Wikipedia.

Tennis har ofte blitt sammenlignet med lekene som utspant seg under Romerriket hvor gladiatorer kjempet mot hverandre i dødelige dueller til underholdning for folkemassene – og politisk velvilje for Keiseren og Senatet.

Siden den gang har stadion flyttet seg fra Colosseum i sentrum til oppe i åsen i utkanten av Roma – til Benito Mussolini sitt fascistiske utstillingsvindu Foro Italico, et romersk-inspirert sportskompleks som ble bygget mellom 1928 og 1938.

Sverdet er byttet ut med tennisracketen og det tilhører sjeldenhetene at en utøver forlater banen med blodskader.

Tennisgladiator nr. 1 Rafael Nadal. Foto: Shutterstock.

Ingen andre bekler gladiatorrollen bedre enn Gruskongen – Legenden – Helten – Rafael Nadal. Fysikken, råskapen, spillestilen, grusspruten…alt.

Det gir en parallell til rollefiguren Maximus Decimus Meridius, spanjolen som ble romersk general før han ble forrådt av Commodus, sønn av Marcus Aurelius – spilt av Russel Crowe i klassikeren Gladiator (2000).

Sverd fremfor racket – Russel Crowe i Gladiator (2000). Foto: Wikipedia.
Tennisanlegget i Roma er kjent for nedsenkede baner – noe som gir mer intimitet mellom publikum og spillere. Det er tre stadion-baner i Roma hvor Stadion Centrale har en setekapasitet på 10.400 Foto: Shutterstock.

D

Tennisanlegget utgjør bare en del av sportskomplekset Foro Italico, som inkluderer landets største sportstadion. Foto: Shutterstock.
Stadion Olimpico er en gigantisk flerbruks-stadion som har tatt opp til 100.000 tilskuere. Stadion er hjemmebane til både Lazio og Roma i fotball. Foto: Wikipedia.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv