Illustrasjonsbilde. Shutterstock.

Tennisspillere som går til padel

av | 12 november, 2023 - 16:02 | Norsk

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner - fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Gjesteinnlegg av Jim Lévi

I sportsverdenen er det alltid spennende når atleter prøver noe nytt. Padel, en racketsport som deler mange likheter med tennis, har blitt et populært valg for tennisspillere som ser etter nye utfordringer.

Hvorfor går tennisspillere over til padel? Svarene er like varierte som spillerne selv. For de fleste er det sjansen til å prøve en ny sport, som føles både kjent og ny ut på samme tid. Padel spilles på en mindre bane enn tennis, og man kan spille med veggene, noe som krever en litt annen strategi. 

En annen grunn til overgangen fra tennis, er at padel kan være mindre krevende på kroppen. Tennis krever mye løping, og det kan være hardt for knær og ankler. Padelbanen er mindre, og det er derfor mindre løping involvert. 

Foto: Norges Tennisforbund.

Liten forskjell på regler og utstyr

Når det gjelder reglene, er det mye som er likt i padel og tennis. I padel må serven alltid være underarm og ballen må treffe bakken før den spilles. Poengtellingen er nesten identisk, så tennisspillere føler seg hjemme her. 

En kan fint bruke tennisskoene sine for å spille på padelbanen, men om du skulle ønske å kjøpe et par padelsko, så kan du sjekke ut denne sammenligningen av de beste padelskoene på markedet

Kjente Tennisspillere som har gått over til Padel

Novak Djokovic spiller padel. Foto: Twitter.

Du ville hatt en utfordring med å holde oversikt over antall mannlige og kvinnelige spillere som fant sin lidenskap for padel etter, eller selv under, en vellykket tennis karriere. De fleste profesjonelle padelspillere i dag begynte sin ferd på ATP eller WTA og hevder at de gikk over til padel for å unngå skader og få tilbake moroa.

Profesjonelle som for tiden spiller begge felt inkluderer Novak Djokvic & Gaël Monfils. Som en investering i veksten av sporten, åpnet Rafael Nadal et padelakademi i sin hjemby Manacor på Mallorca i Spania. På kvinnesiden har tidligere tennisstjerner som Marta Marrero og Maria Jose Sanchez Alayeto også byttet ut sine tennisracketer med padelracketer. 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv