Her er sensasjonen et faktum for Marketa Vondrousova. Foto: Discovery+.

Ny overraskelse-vinner i Wimbledon

av | 15 juli, 2023 - 16:55 | Internasjonalt, Wimbledon

Tsjekkiske Marketa Vondrousova hadde kun vunnet to gresskamper før hun på lørdag vant selveste Wimbledon.

Marketa Vondrousova – Ons Jabeur: 2-0 (6-4, 6-4)

Den tsjekkiske 24 åringen kom useedet inn i turneringen og slo bl.a fem seedete spillere for å sikre seg sin første Grand Slam tittel i det som var hennes andre finale (tapte French Open finalen til Ashleigh Barty i 2019).

I fjor var hun en skadet turist i Wimbledon – i år tok hun tittelen. 24 år gamle Marketa Vondrousova fra Tsjekkia er Wimbledon-mester 2023. Foto: Discovery+.

Jabeur-kollaps

Utfallet av kvinnenes Wimbledon-finale handlet derimot like mye om tapende finalist Ons Jabeur som om den tsjekkiske vinneren.

For andre år på rad tapte Afrikas tennisdronning, Ons Jabeur fra Tunisia Wimbledon-finalen mot en ‘ukjent’ motspiller. I fjor var det Elena Rybakina som slo Jabeur i tre sett.

I år var Jabeur tilbake i finalen, denne gang som storfavoritt – og det startet så bra for den sympatiske kvinnen fra Tunisia. Hun ledet det første settet 4-2, men tapte så fire strake games på rad – og dermed røk det første settet 4-6.

Det andre settet ble en brytekamp der det så ut som om Jabeur skulle komme tilbake, men nok en gang var det Vondrousova som sto imot, slo tilbake og tok også det andre settet 6-4.

– Mitt største tap noensinne, sa en gråtkvalt Ons Jabeur etter kampen, men lovet å komme sterkere tilbake. Foto: Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv