Prestasjonene til Nicolai Budkov Kjær har tiltrukket seg oppmerksomhet internasjonalt – nå vil Grand Slam fondet hjelpe Bygdøygutten videre. Foto: Shutterstock/Privat.

Kjær tatt ut til Grand Slams eliteprogram

av | 21 april, 2023 - 12:12 | Nicolai Kjær, Norsk

16 åringen Nicolai Budkov Kjær er en av fire utvalgte til utviklingsprogrammet Grand Slam Player Development i U17 klassen.

Tennis Norge har tidligere skrevet om hvordan deltakelse i Junior Grand Slam er et av hovedmålene til Bygdøy-gutten Nicolai Budkov Kjær.

Nå får tenåringen en håndsuttrekning fra Det Internasjonale Tennisforbundet (ITF) til å nå dette målet.

The Grand Slam Player Development Programme (GSDP) er et eget fond etablert av de fire Grand Slam nasjonene med mål om å hjelpe talenter som kommer fra land med begrensede midler til topptennis.

Fondet forvaltes av ITF.

Sammen med tre andre talenter, fra bl.a. Brasil og Argentina, alle født i 2006, skal Kjær reise rundt på de beste Junior grusturneringene i Europa i mai og juni. Med seg har de egen tennistrener og fysiotrener.

Nicolai Budkov Kjær har blitt en del av Grand Slams utviklingsprogram for unge talenter. Foto: Privat.

– Flott mulighet

– For Nicolai er dette en flott mulighet og opplevelse. Åpenbart er det veldig kostbart å komme fra Norge og prøve å konkurrere på samme vilkår som spillerne fra alle de store nasjonene, sier pappa Alexander til Tennis Norge.

Målet er å kvalifisere Nicolai for deltakelse i Grand Slam Junior.

– Vi har noen herlige, tennisglade familier som er støttespillere, og så langt et par sponsorer for Nicolai, men dette Grand Slam initiativet vil også hjelpe Nicolai veldig, fortsetter pappa Alexander.

For å kunne kvalifisere til deltakelse i utviklingsprogrammet GSPD må spillerne i sitt første år som U18 være rangert mellom 75 og 150 i verden. Nicolai er denne uken nummer 109 på ITF U18.

The Grand Slam Player Development Programme har siden 1986 tildelt 580 millioner kroner til utvikling av tennistalenter. Foto: Dave Shopland/ITF.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv