Prestasjonene til Nicolai Budkov Kjær har tiltrukket seg oppmerksomhet internasjonalt – nå vil Grand Slam fondet hjelpe Bygdøygutten videre. Foto: Shutterstock/Privat.

Kjær tatt ut til Grand Slams eliteprogram

av | 21 april, 2023 - 12:12 | Nicolai Kjær, Norsk

16 åringen Nicolai Budkov Kjær er en av fire utvalgte til utviklingsprogrammet Grand Slam Player Development i U17 klassen.

Tennis Norge har tidligere skrevet om hvordan deltakelse i Junior Grand Slam er et av hovedmålene til Bygdøy-gutten Nicolai Budkov Kjær.

Nå får tenåringen en håndsuttrekning fra Det Internasjonale Tennisforbundet (ITF) til å nå dette målet.

The Grand Slam Player Development Programme (GSDP) er et eget fond etablert av de fire Grand Slam nasjonene med mål om å hjelpe talenter som kommer fra land med begrensede midler til topptennis.

Fondet forvaltes av ITF.

Sammen med tre andre talenter, fra bl.a. Brasil og Argentina, alle født i 2006, skal Kjær reise rundt på de beste Junior grusturneringene i Europa i mai og juni. Med seg har de egen tennistrener og fysiotrener.

Nicolai Budkov Kjær har blitt en del av Grand Slams utviklingsprogram for unge talenter. Foto: Privat.

– Flott mulighet

– For Nicolai er dette en flott mulighet og opplevelse. Åpenbart er det veldig kostbart å komme fra Norge og prøve å konkurrere på samme vilkår som spillerne fra alle de store nasjonene, sier pappa Alexander til Tennis Norge.

Målet er å kvalifisere Nicolai for deltakelse i Grand Slam Junior.

– Vi har noen herlige, tennisglade familier som er støttespillere, og så langt et par sponsorer for Nicolai, men dette Grand Slam initiativet vil også hjelpe Nicolai veldig, fortsetter pappa Alexander.

For å kunne kvalifisere til deltakelse i utviklingsprogrammet GSPD må spillerne i sitt første år som U18 være rangert mellom 75 og 150 i verden. Nicolai er denne uken nummer 109 på ITF U18.

The Grand Slam Player Development Programme har siden 1986 tildelt 580 millioner kroner til utvikling av tennistalenter. Foto: Dave Shopland/ITF.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv