Casper Ruud gikk på et overaskende tap en uke før Australian Open starter. Foto: Shutterstock.

Surt tap i New Zealand

av | 11 januar, 2023 - 12:16 | Casper Ruud, Internasjonalt

Toppseed Casper Ruud tapte åpningskampen i ASB Classic, Auckland.

Casper Ruud – Laslo Djere: 1 – 2 (6-3, 3-6, (3)6-7)

En liten uke før Australian Open starter gikk Casper Ruud på et overaskende tap mot serbiske Laslo Djere (ATP 70) i ATP 250 turneringen ASB Classic i Auckland, New Zealand.

ASB Classic er Casper Ruud sin første vanlige ATP turnering for sesongen. Nordmannen var første seed, hadde bye i første runde og spilte sin første kamp onsdag formiddag norsk tid.

Kampen skulle opprinnelig vært spilt utendørs, men regn-kaos i New Zealand har allerede skapt kontroverser i to uker etter flere kvinnelige profiler i forrige uke pådro seg ankelskader etter at turneringen har slitt med glatte baner og bråe underlagsbytte fra glatt utendørs til tørr innendørs.


Laslo Djere (ATP 70) fikk karrierens største skalp etter han slo Casper Ruud i Auckland. Foto: Shutterstock.

Fra full kontroll til tap

Regn var uansett ikke en faktor i oppgjøret mellom Casper Ruud og Laslo Djere, et oppgjør som ble spilt innendørs fra start.

Det første settet ble plankekjøring for nordmannen. Ruud tok et tidlig brudd og holdt motstanderen på god avstand i sine serve-games. Til slutt servet nordmannen komfortabelt inn 6-3.

Alt var helt i rute for storfavoritten fra Norge.

Ruud fortsatte godspillet og jobbet seg frem til et break-point i starten av det andre settet, men serberen reddet seg inn.

Fra der og ut ble rollene byttet om. Serberen brøt Ruud opp til 3-1 og holdt Ruud på avstand og fornektet nordmannen break-points. Nå var det Djere sin tur til å serve inn det andre settet til 6-3.

Det som skulle være plankekjøring var nå en åpen kamp.

Begge spillerne måtte redde break-points i sine første serve-games i det tredje settet. Fra der og utover kom ingen av spillerne igjen i posisjon til å bryte og kampen gikk til tie-break.

Det gikk ikke Ruuds vei og to mini-break i mot var nok til Djere vant tie-breaket 7-3 og kampen 2-1.

Dette var Laslo Djere sin største seier i karrien målt i motstanders ranking.

Kunne blitt den høyest rangerte i Australian Open

Casper Ruud er nummer 3 på verdensrankingen kun 50 poeng bak Rafael Nadal. Dersom Ruud hadde vunnet to kamper i Auckland ville han passert Nadal på rankingen på mandag.

Seedingen i Australian Open er basert på denne ukens ranking og Ruud ville fortsatt vært seedet nummer to i Melbourne, men i realiteten ville han vært den uformelle nummer 1 i årets første Grand Slam – alt på grunn av verdensener Carlos Alcaraz har måttet trekke seg pga fotskade under trening.

Regnkaos på New Zealand

Auckland er tilbake på kalenderen for første gang siden 2020, men gjenoppstandelsen har vært av det uheldige slaget. Kontinuerlig regn har forstyrret turneringen siden den startet i forrige uke med kvinnene.

Kampene har pendlet mellom å spilles ute og innendørs. Samtidig har arrangøren fått kritikk for de glatte baneforholdene. Det brå skiftet i underlag resulterte i at Emma Raducanu og Venus Williams i forrige uke pådro seg ankelskader.

42 år gamle Venus Williams hadde wildcard inn til Australian Open, men etter Auckland-skaden har hun måttet trekke seg. Det er usikkert om Emma Raducanu, 20 åringen som vant US Open som kval-spiller i 2021, blir frisk nok til å delta i årets første Grand Slam.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv