Casper Ruud kunne/burde slått Rafael Nadal i ATP Finals, men to sene serve-svikter spolerte drømmen. Foto: Discovery+.

Nadal slo Ruud til ingen nytte

av | 17 november, 2022 - 16:11 | Casper Ruud, Internasjonalt

Rafael Nadal fikk en seier i årets ATP Finals - på bekostning av Casper Ruud som allerede var gruppevinner og klar for semifinale.

Casper Ruud – Rafael Nadal: 0-2 (5-7, 5-7)

Status før møtet mellom Casper Ruud og Rafael Nadal i den tredje og siste gruppekampen i ATP sluttspillet var Ruud som gruppevinner og Nadal uten mulighet til å avansere.

Nadal har ikke vært helt i form under turneringen i Torino og hadde tapt sine første to kamper i strake sett. Ruud derimot har funnet tilbake til storformen og hadde vunnet begge sine kamper.

Ingen av spillerne hadde derfor noe stort å spille om på torsdag – dersom vi ser bort ifra 200 ranking poeng og i underkant av fire millioner kroner.

Solid serve som sviktet når det gjaldt

Etter å ha servet bra gjennom det første settet, raknet det for Ruud da han skulle serve seg inn til tie-break på stillingen 5-6.

Nadal, som ikke hadde vunnet et eneste sett i løpet av sine to første kamper i Torino, klarte å bryte nordmannen blankt – og snappet dermed til seg det første settet 7-5.

Før den tid hadde Ruud spolert to break-baller på stillingen 4-4.

Den samme sekvensen gjentok seg i det andre settet. Igjen sviktet Ruud når han skulle serve på 5-6 og Nadal vant også det andre settet 7-5.

Dermed unngikk Nadal den største ydmykelsen, mens Ruud noe enkelt gikk glipp av poeng, penger og prestisjen av å slå barndomshelten og legenden som fortsatt er ranket nummer to i verden.


Møtet i Torino var Casper Ruud og Rafael Nadal sitt andre i karrieren. Denne gang hadde Ruud alle forutsetninger for å slå legenden, men serven sviktet når det gjaldt. Foto: Discovery+.

Tsitsipas eller Rublev i semifinalen

Allerede før tredje og siste gruppekamp i Torino var det klart at Ruud ville bli gruppevinner med sine to første seire. Taylor Fritz og Felix Auger-Aliassime kjemper om andreplassen, men vinneren av dem ville uansett ikke passert Ruud basert på regelen om innbyrdes oppgjør (Ruud har slått begge).

Gruppevinner møter nummer to i den andre gruppen i semifinalen. Novak Djokovic har allerede vunnet den andre gruppen og Ruud vil derfor møte vinneren av Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev i lørdagens semifinale.

Tsitsipas vs. Rublev spilles på fredag.

Fordel for de beste

Nordmannen forsvarer 400 poeng og en semifinale fra i fjor. Poengene fra ATP Finals blir stående som den 20. tellende turneringen som utgjør rankingen til en spiller.

For alle andre som ikke kvalifiserer til ATP Finals utgjøres ranking-grunnlaget av 19 turneringer. Sesongens åtte beste spillere har dermed en gyllen mulighet til å skape en større luke til resten.

Djokovic kan sette pengerekord

Vinneren av ATP Finals vil motta 1500 poeng dersom han har vunnet alle gruppe-kampene. Dersom Ruud går hele distansen i år vil han motta 1300 poeng.

Nordmannen har allerede forsvart de 400 poengene han mottok i fjor. I tillegg er han sikret ca 11 millioner kroner i premiepenger.

Det er kun Novak Djokovic som har mulighet til å vinne turneringen ubeseiret. Dersom det skjer vil han motta den største sjekken i tennishistorien – som vil være på ca 47,4 millioner kroner.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv