Casper Ruud var totalt overlegen i kamp mot Andrey Rublev. Foto: Discovery+.

Drømmeform sørger for drømmefinale i Torino

av | 19 november, 2022 - 22:23 | Casper Ruud, Internasjonalt

Semifinalen i ATP Finals ble en norsk maktdemonstrasjon - Casper Ruud er nå garantert å avslutte sesongen som Topp 3.

Casper Ruud – Andrey Rublev: 2-0 (6-2, 6-4)

23 åringen fra Snarøya er klar for sesongens fjerde store finale etter han lørdag kveld slo russiske Andrey Rublev i semifinalen av ATP sluttspillet i den nord-italienske byen Torino.

Nordmannen utklasset russeren, som aldri fant rytmen og ble etter hvert pulverisert av en Ruud som spilte på toppnivå.

Russeren hang med i de fire første games – deretter overtok Ruud mens russeren gradvis kollapset.

Nordmannen tok to brudd i hvert sett. Bortsett fra et lite arbeidsuhell hvor Ruud ble brutt en gang tilbake i det andre settet, var seansen tilnærmet perfekt.

En kamp hvor Ruud ble uten reel motstand. Strategien om å ta det rolig i forrige runde mot Rafael Nadal, gav uttelling så det monner.

Nå venter Novak Djokovic i søndagens finale.


Andrey Rublev ble utklasset av en Casper Ruud i superform. Foto: Discovery+.

Pengerekord og tilbake til nummer 3

Lørdagens seier var verdt ytterligere 400 poeng, noe som betyr at Ruud er sikret 800 poeng fra Torino og klatrer en plass på verdensrankingen.

Ruud klatrer dermed opp på pallplass og vil avslutte sesongen som nummer tre i verden.

Semifinale-seieren var verdt 11 millioner kroner. Fra før av var nordmannen garantert 11 millioner og vil med finale-tap få med seg 22 millioner kroner – et beløp som dobles dersom han slår Novak Djokovic.

Det er nordmannens største utbetaling noensinne og betydelig høyere enn Grand Slam finalene i French og US Open hvor han fikk 11-12 millioner.

Seddelpressen i Torino

ATP Finals er er en prestisjetung elite-turnering som tiltrekker seg store annonsører, noe som betyr at premiepengene i årets utgave er større enn noensinne.

Totalt skal 150 millioner kroner deles ut til spillerne i årets utgave. Det er over en dobling fra i fjor. Doubles-grenen og reserve-spillere får også godt betalt, men mesteparten av pengene går naturligvis til sesongens åtte beste i singles.

Ruud kan tangere verdensrekord i pengepremie – og personlig ranking

Dersom Novak Djokovic vinner søndagens finale vil han som ubeseiret mester få en sjekk på 4,74 millioner dollar som er i underkant av 48 millioner kroner.

Det vil i så fall bli tidenes største premieutbetaling i tennis. Ashleigh Barty innehar rekorden på 4,42 millioner dollar, som hun fikk for å vinne WTA Finals i Kina i 2019.

Til sammenligning fikk årets vinner av WTA Finals, Caroline Garcia, ‘kun’ 15 millioner kroner. Den turneringen gikk i Forth Worth, Texas.

Dersom Ruud klarer det Holger Rune gjorde i Paris forrige søndag; å slå Novak Djokovic i en stor finale, vil nordmannen få med seg 4,35 millioner dollar, eller 44 millioner kroner, noe som i praksis er en tangering av Barty sin rekord.

En Ruud seier vil også sørge for at nordmannen klatrer fra fjerde til andreplass på verdensrankingen, tangerer personlig beste og avslutter sesongen kun slått av trone-innehaver Carlos Alcaraz.

Nordmannen ble også den første skandinaver til å nå finalen av ATP sluttspillet siden Stefan Edberg i 1990.

De vanvittige tidene i norsk tennis fortsetter.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv