Felix Auger-Aliassime har blitt en bulldoser på ATP touren. Foto: Discovery+.

Ustoppelige Felix tangerte Ruud og Murray

av | 30 oktober, 2022 - 18:11 | Internasjonalt

Felix Auger-Aliassime vant Swiss Indoors Basel, som betyr at den canadiske 22 åringen har vunnet tre titler på tre sammenhengende uker.

Casper Ruud fikk masse oppmerksomhet da han i fjor gjorde det samme, en prestasjon som ikke hadde skjedd siden Andy Murray gjorde det i 2011.

Nå blir Felix Auger-Aliassime en del av det eksklusive selskapet etter han på søndag slo Holger Rune i finalen av Swiss Indoors Basel med settsiffer 6-3, 7-5.

For to uker siden løftet han trofeet i Firenze Open før han i forrige uke gjorde det samme i Antwerpen etter å ha vunnet European Open, begge i kategori ATP 250.

Søndagens tittel i Basel er dermed den tredje på like mange uker.


Her er seieren i Basel et faktum for Felix Auger-Aliassime. Foto: Discovery+.

Stort steg mot ATP Finals

Canadieren startet sesongen med null titler på tennis CV’en til tross for at han i flere år har vært en toppspiller. Den kjedelige statistikken tok slutt i februar da han slo Stefanos Tsitsipas i finalen av Rotterdam Open og kunne løfte sitt aller første trofe.

Rotterdam Open og Swiss Indoors Basel er begge ATP 500 turneringer.

Felix har nå vunnet fire titler i år. Med kun Paris Masters igjen på spill-kalenderen, kan de 500 poengene fra Basel bli avgjørende for at Felix kvalifiserer seg til sluttspill-mesterskapet ATP Finals.


Danmarks Holger Rune var ikke fornøyd med tapet, men klatrer likevel til ny bestenotering som nummer 18 på verdensrankingen. Foto: Discovery+.

Nummer to for Medvedev

I ukens andre ATP 500 turnering, Erste Bank Open i Wien, slo tidligere verdensener Daniil Medvedev canadiske Denis Shapovalov 4-6, 6-3, 6-2 i finalen.

Seieren er sannsynligvis nok til å gi Medvedev en plass i sluttspillet-mesterskapet ATP Finals, en turnering han vant i 2020.

Tittelen i Wien er russerens andre tittel i år, den første kom i Los Cabos, Mexico i august.

Stort stjernegalleri i Paris Masters

På mandag starter den siste ordinære turneringen på ATP kalenderen – Paris Masters.

Årets utgave er full av store profiler deriblant Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Carlos Alcaraz – og viktigst av alle; verdens tredje beste spiller Casper Ruud.

Tøffe forhold for Ruud

Årets trekning i Paris er rimelig skjevfordelt – Casper Ruud har havnet på den dødelige nedre halvdelen av tablået sammen med Rafael Nadal, Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas og Jannik Sinner.

Ruud unngår derimot å møte Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev eller raketten Felix Auger-Alliasime før i en eventuell finale.

Sliten Ruud

Et tett program over lang tid har resultert i svake resultater i de siste turneringene for Casper Ruud. Asia-turen var helt bortkastet og det ble stang ut i første runde i Basel. Sesongen er lang og det er naturlig å ha en nede-periode. Det er usikkert hva vi kan forvente av nordmannen i Paris.

Casper Ruud er en av de åtte som slipper å spille første runde og hans første kamp blir mot den aldrende wildcardet Richard Gasquet på hjemmebane eller Alex Molcan (ATP 46) fra Slovakia.

Overlever Ruud neste runde kan han møte Novak Djokovic i kvartfinalen. Skulle nordmannen finne tilbake til toppformen og slå den serbiske giganten, venter mest sannsynligvis Rafael Nadal i semifinalen.

WTA Finals

På mandag starter sluttspill-mesterskapet for kvinnene som i år spilles i Forth Worth, Texas.

De åtte deltakerne er:

  1. Iga Swiatek
  2. Ons Jabeur
  3. Jessica Pegula
  4. Coco Gauff
  5. Maria Sakkari
  6. Caroline Garcia
  7. Aryna Sabalenka
  8. Daria Kasatkina

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv