Er tennisspill en god måte å gå ned i vekt på?

av | 12 oktober, 2022 - 13:10 | Internasjonalt, Norsk

Tennis er en utrolig morsom, og ikke minst populær sport. Det har vært mye fokus på tennis de siste årene, særlig når vi etterhvert har fått noen svært flinke norske utøvere også. Men, det finnes også de som ikke spiller på profesjonelt nivå, snarere fordi det er gøy, og som en måte man kan gå ned i vekt på.

Annonsørinnhold

Basen i vekttap

Vekttap kan skje på mange forskjellige måter, og hva som er effektiv kan variere stort fra person til person. likevel er det ingen mirakel oppskrift på å gå ned i vekt, det handler rett og slett om å innta færre kalorier enn du forbrenner. Gjør du det over lengre tid så vil du merke at du går ned i vekt. For noen er dette enkelt, og for andre er det mer komplisert. Kroppslige funksjoner og sykdommer spiller også en rolle her, som kan gjøre det mer utfordrende å både gå opp og ned i vekt. 

Likevel er et sunt, tilpasset og balansert kosthold, i kombinasjon med fysisk aktivitet, noe som fungerer for de aller fleste. Jo mer dedikert du er til dette, og jo flinkere du er til å holde deg til en streng plan, jo fortere vil du kunne gå ned i vekt. Da vil du også skjønne hvordan miste vekt fort. Det er selvsagt viktig å tilpasse både mat og fysisk aktivitet til deg og din kropp, og det finnes ikke riktig en formel som er god for alle. 

Tennis og vekttap

Så, kan du gå ned i vekt ved å spille tennis? Svaret er ja. Tennis er en veldig aktiv sport, og selv om man ikke løper på tvers av en fotballbane, eller flere mil på landevei, så kan det være svært fysisk krevende. Dersom du har spilt tennis før så har du nok merket at man ofte må løpe etter ballen, og at kroppen hele tiden må være på vakt. Du kan ikke stå stille og passiv på en plass, du må kunne være hvor som helst på banen, når som helst. I tillegg vil sterke ben, core-muskulatur, rygg og armer være en stor fordel, og ved å trene disse kan du kanskje bli like god som Casper Ruud? Eller hvertfall få enda mer ut av tennis treningen. 

Tennis er med andre ord en god måte å gå ned i vekt på. Den kan gjerne kombineres med litt styrketrening, og et godt kosthold, da vil du nok merke enda bedre og raskere resultater.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv