Med det norske flagget på tribunen og A-ha på stereoanlegget, skrev Casper Ruud ny norsk tennis-historie på fredag. Foto: Eurosport.

Klar for første Masters-finale

av | 1 april, 2022 - 21:15 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Francisco Cerundolo i semifinalen av Miami Open.

Casper Ruud – Francisco Cerundolo: 2-0 (6-4, 6-1)

Etter en håndfull semifinaler på grusen, er det på hardcourt at Casper Ruud skal debutere i sin første Masters 1000 finale. Det ble klart etter at han fredag kveld slo argentinske Francisco Cerundolo i semifinalen.

Cerundolo kom inn i turneringen rangert nummer 103 i verden og slo bl.a. Gael Monfils og Frances Tiafoe på veien. I kvartfinalen møtte han Jannik Sinner som måtte trekke seg tidlig i det første settet pga en fotskade.

Luftfuktig seier

Under mørke skyer som truet med regn var Ruud soleklar favoritt i forkant av fredagens semifinale. Hele 95 plasser skiller Ruud og Cerundolo på verdensrankingen.

Argentineren spilte tross alt i sin første Masters-turnering og var blant tidenes lavest rangerte semifinalister i Miami, men det var kanskje luftfuktigheten som var Ruuds største fiende.

Til tross for en ekkel start som startet med et serve-brudd imot, vant Ruud det første settet 6-4 uten å dominere for mye.

Nordmannen måtte avverge en rekke break-baller i starten av det andre settet, og det ble etter hvert tydelig at luftfuktigheten var en stor faktor, da Ruud gjorde flere enkle feil han vanligvis ikke gjør.

Etter å ha kjempet lenge, gikk luften ut av ballongen til argentineren og Ruud straffet han umiddelbart med to kjappe serve-brudd før han servet inn det andre settet 6-1.

Med 2-0 er Ruud nå klar for sin første finale i kategorien Masters 1000.


Øverst: Det norske flagget synlig i Miami. Nederst: Team Ruud. Til høyre: Francisco Cerundolo. Foto: Eurosport.

Alcaraz eller Hurkacz

Casper Ruud er nå den høyest rangerte gjenværende spilleren i Miami etter Hubert Hurkacz (ATP 10) fra Polen slo første seed Daniil Medvedev i kvartfinalen.

I den andre semifinalen møter Hurkacz den spanske 18 åringen Carlos Alcaraz (ATP 16), som med med nød og neppe slo serbiske Miomir Kecmanovic i sin kvartfinale.

Semifinalen mellom Carlos Alcaraz og Hubert Hurkacz starter kl 01 natt til lørdag. På spørsmål fra Eurosport om hvem han foretrekker i finalen sier Ruud:

– Spiller ingen rolle, det blir en god match uansett.

Finalen går kl. 19 på søndag.

Ruud er uansett sikret sin største poengfangst noensinne da taperen av finalen mottar 600 ATP poeng.


Carlos Alcaraz (til venstre) eller regjerende Miami-mester Hubert Hurkacz blir Ruuds motstander i finalen av Miami Open på søndag. Foto: Shutterstock.

Hovedbanen i Miami Open spilles inne på Hard Rock Stadium, som vanligvis er hjemmebanen til NFL laget Miami Dolphins. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv