Indian Wells Tennis Garden. Foto: Shutterstock.

Eikeri og Ruud klar for Indian Wells

av | 9 mars, 2022 - 19:37 | Casper Ruud, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Både Ulrikke Eikeri og Casper Ruud stiller til start i den californiske ørkenen.

Novak Djokovic er tilbake på tennisbanen etter fadesen i Australian Open. Serberen må for første gang på lenge finne seg i å ikke være første-seedet når Indian Wells starter på torsdag – den plassen er reservert for verdensener Daniil Medvedev.

Oppdatert 10.03 00:45 – Novak Djokovic var automatisk påmeldt turneringen, men ble til slutt nektet innreise til USA fordi han er uvaksinert og ikke oppfyller kravene til unntak. Grigor Dimitrov overtar posisjonen på tablået, opprykket som 33. seed i tillegg til at det åpner seg en plass for en lucky loser.

Kan møte Nick Kyrgios, Jannik Sinner og Rafael Nadal

Seedet nummer åtte i California er Casper Ruud som sammen med alle 32 seedete spillerne mottar bye i første runde. Nordmannen møter vinneren av det amerikanske supertalentet Maxime Cressy (ATP 72) og en kval-spiller i runde to.

En av grunnene til at Indian Wells blir omtalt som ‘Den Femte Grand Slam’ er at den består av totalt syv runder fremfor fem eller seks.

Australske Nick Kyrgios (ATP 132) har fått wildcard inn i turneringen og vil møte Ruud i tredje runde om han vinner sine to første oppgjør. De to spillerne har tidligere vært i småhuggeri på sosiale medier for noen år tilbake og et nytt møte nå med Ruud som Topp 10 og Kyrgios som en delvis førpensjonert spiller kunne blitt svært underholdende.

Dersom Ruud tar seg videre til fjerde runde, møter han mest sannsynlig italienske Jannik Sinner (ATP 10). I en potensiell kvartfinale vil formsterke Rafael Nadal mest sannsynlig vente. Ruud og Nadal har fortsatt til gode å møtes i en offisiell ATP kamp.

Må bestige Mount Medvedev og Djokovic

Dersom Ruud finner tilbake til hardcourt-formen fra San Diego i fjor, vil veien videre (mest sannsynlig) være Daniil Medvedev i semifinalen og Novak Djokovic i finalen.

Eikeri jakter ny karriere beste

Ulrikke Eikeri, nå rangert nummer 45 i i verden i doubles, er direkte inne i doubles-drawet sammen med Erin Routliffe (WTA Doubles 33). Doubles-drawet består av 32 makker-par, noe som betyr fem runder inkludert finalen.

I første runde (spilles tordag) møter Eikeri/Routliffe det tsjekkiske paret Marie Bouzkkova (WTA Doubles 27) og Lucie Hradecka (WTA Doubles 18).

Nordstrand spilleren Eikeri har fra før av en beste-ranking som nummer 43 i verden – og har dermed mulighet til å forbedre statistikken i California. I fjor nådde hun andre runde i Indian Wells, men nådde kvartfinalen i Canada Open, også det en WTA 1000.

Tilbake til mars

Indian Wells spilles normalt i mars og turneringen ble det første offeret da Covid-pandemien suspenderte alle turneringer i mars 2020. I fjor ble turneringen spilt i oktober.

Regjerende mestre er Cameron Norrie og Paula Badosa.

For mer informasjon om Indian Wells og søster-turneringen Miami Open, se her.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv