Viktor Durasovic vant u helgen sin første tittel på Challenger nivå. Foto Espen Hildrup.

Durasovic og makker til topps i Lille

av | 27 mars, 2022 - 12:26 | Viktor Durasovic

Viktor Durasovic vant sin første doubles-tittel på Challenger nivå, sammen med finske Patrik Niklas-Salminen.

Nordmannen kvalifiserte seg inn i singles-grenen av Challenger 90 turneringen i den franske byen Lille, vant første hoved-runde og var i posisjon til å eventuelt forbedre sin beste rangering noensinne (AT 298) ved videre avansement, men dessverre tapte nordmannen i runde to mot Malek Jaziri fra Tunisia.

38 år gamle Jaziri var på sitt beste nummer 42 i verden i 2019.

Fra beskyttet ranking til seier

Durasovic benyttet også anledningen til å spille doubles i Lille. Sammen med finske Patrik Niklas-Salminen kom de med i doubles-tablået på PR-regelen (Protected ranking), noe en spiller som har vært ute med skade i minimum seks måneder kan be om. Spilleren vil da operere med ranking-gjennomsnittet av de tre første månedene hvor spilleren var ute med skade.

Første Challenger tittel

Den norsk-finske duoen gikk hele distansen og slo Quentin Halys og Jonathan Eysseric i finalen i strake sett. Da det andre settet gikk til tie-break, tok den nordiske duoen total kontroll og vant tie-breaket 7-1.

Seieren markerer Viktor Durasovic sin første tittel på Challenger nivå. Fra før av hadde nordmannen syv singles og åtte doubles-titler i kategorien ITF/Future.

Stort utslag på rankingen

Den 90 poengene til hver av spillerne betyr at Durasovic klatrer fra en doubles-ranking på 637 til nummer 373. Det er en nøyaktig tangering av nordmannens tidligere beste-rangering i doubles.

Finske Patrik Niklas-Salminen følger hakk i hæl og klatrer fra nummer 652 til 375. plass*.

*Ranking estimatet er statusen søndag formiddag og kan forandre seg frem til offisiell notering på mandag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv