Team Norge i ATP Cup 2020. Fra venstre: Leyton Rivera, Herman Høyeraal, Casper Ruud, kaptein Christian Ruud. Viktor Durasovic og Lukas Lilleengen. Foto: Twitter/ATP Cup.

Norge klar for ny ATP Cup

av | 26 november, 2021 - 14:13 | Norsk

2022 sesongen starter allerede 1.januar i Sydney.

I 2020 introduserte Tennis Australia i samarbeid med herrenes hovedorganisasjon turneringen ATP Cup, et nytt turneringsformat som kombinerer landslagsspill med individuelle ATP-poeng i opptakten til Australian Open og en ny tennissesong.

I den første utgaven kvalifiserte Norge seg inn på tampen etter litt hell (Roger Federer og Sveits trakk seg) og havnet i gruppe med USA, Russland og Italia. Norge kom seg ikke videre fra gruppespillet, men skapte en liten sensasjon med å slå USA 2-1.

Klar for ny runde

Konseptet ble en suksess og turneringen gjennomførtes også i koronaåret 2021, men da en noe nedskalert versjon (fra 24 til 12 lag).

På torsdag lanserte ATP kalenderen for første halvdel av 2022, og sesongen starter med ATP Cup allerede den 1.januar. 2022 versjonen vil bestå av 16 lag og alle kampene spilles i Sydney.

Land kvalifiserer inn til ATP Cup gjennom sin høyeste rangerte enkeltspiller. Med Casper Ruud som nummer åtte i verden og med to russere foran seg på rankingen er Norge automatisk seedet nummer syv.

Fredag kunne Casper Ruuds manager Venke Aure, bekrefte til Tennis Norge at Team Norway skal delta i 2022.

Parallelt med ATP Cup vil det også bli spilt fire ATP 250 turneringer i henholdsvis Sydney, Melbourne og Adelaide i ukene før Australian Open starter den 17. januar.

Fire nordmenn med ATP ranking

En forutsetning for kvalifikasjon til ATP Cup er at hvert land har minimum tre spillere med ATP-ranking. Lukas Lilleengen spilte derfor en nøkkelrolle for Norge sin deltakelse i fjor da han etter Casper Ruud og Viktor Durasovic var den siste nordmann som hadde ATP poeng.

I juli ble også Norgesmester fra 2019, Andreja Petrovic, medlem av ATP-klubben etter han fikk tildelt sitt første ATP-poeng i Luxembourg.

Sammensetningen av det norske ATP Cup laget 2022 er ikke bekreftet. Christian Ruud og Claudio Rivera var kaptein og visekaptein i 2020.

Gruppene i ATP Cup er enda ikke trukket.

Andreja Petrovic fikk sitt første ATP-poeng i juli etter å ha deltatt i en ITF $15K i Luxembourg. Foto: Norges Tennisforbund.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv