Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Andreja Petrovic er norgesmester 2019

Den 19 år gamle tennis-kometen Andreja Petrovic fra Hønefoss ble fredag kåret som norgesmester i Frognerparken.

Den ikke-seeda Petrovic vant i forrige uke NM i Junior-klassen. På fredag bestod han manndomsprøven da han først slo første seed Rana-Roop Singh Bhullar i semifinalen før han noen timer senere møtte Simen Sunde Bratholm i finalen.

Simen Bratholm pådro seg en slitasje i semifinalen mot Herman Høyeraal, hvor han tapte første settet, stirret på matchball i det andre settet før han kjempet seg tilbake til en plass i finalen.

Gjorde det bedre enn jeg trodde

Andreja petrovic

Finalen startet med at Petrovic fikk snappet til seg et servebrudd, holdt sine egne server og økte med et nytt brudd før Bratholm fikk tatt et stikk tilbake på tampen. Men et brudd i pluss holdt til å ta første settet 6-4 for Petrovic.

I det andre settet var Petrovic den minst slitne av spillerne og fikk utnyttet det med et konstant press på Sunde Bratholm som slet mer med å holde følge med tenåringen. På setball nummer to i sin egen serve kunne Hønefoss-spilleren juble for kampen, tittelen og kongepokalen med sifrene 6-4, 6-2.

College i USA

Tennis Norges representant Hubert Moen tok en prat med den nybakte dobbelt-norgesmesteren.

-Målet mitt var å spille aggressivt, jeg visste at han (Bratholm) har en god serve, så målet var å prøve å breake han og holde serven min. Men jeg gjorde det enda bedre enn jeg trodde – sier Petrovic til Tennis Norge.

Om planene fremover forteller tenåringen fra Hønefoss at han skal til USA på college om en uke, men at han også skal prøve å spille noen Futures (ITF) turneringer til høsten før han er tilbake i Norge igjen neste år.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.