Garbine Muguruza er tilbake i toppen etter noen svake år. Foto: Shutterstock.

Muguruza vant WTA Finals

av | 19 november, 2021 - 00:39 | Internasjonalt

Spanske Garbine Muguruza slo estlandske Anett Kontaveit i finalen av kvinnenes sluttspill i Guadalajara, Mexico.

Garbine Muguruza – Anett Kontaveit: 2-0 (6-3, 7-5)

– Jeg er bare glad for at jeg beviste for meg selv at jeg igjen kan være den beste. Det plasserer meg i en veldig god posisjon til neste år, med en god ranking, sa spanjolen til pressekorpset etter seieren var et faktum.

Muguruza og Anett Kontaveit, kvinnen fra Estland som hadde en turbo-avslutning på sesongen, noe som resulterte i at hun kom inn i WTA Finals som 8. og sistemann, havnet i samme gruppe som 6. seed Muguruza.

Begge spillerne avanserte til semifinale etter å ha vunnet to av tre kamper hver. Muguruza slo også Kontaveit i gruppespillet.

Fire uker som verdensmester – deretter fulgte tre år med ørkenvandring

28 år gamle Garbine Muguruza var verdens beste tennisspiller i 2017. Det året vant hun Wimbledon etter hun slo Venus Williams 7-5, 6-0. Året tidligere vant hun Roland Garros og spanjolen har dermed vunnet de to mest prestisjefylte Grand Slams.

Årene som fulgte etter toppåret 2017 ble etterfulgt av svake prestasjoner. Hun falt ut av Topp 10 det påfølgende året og avsluttet 2019 som nummer 36.

I 2020 startet snuoperasjonen. Det året nådde hun finalen Australian Open som useedet, men tapte i tre sett til 14. seed Sofia Kenin fra USA som vant sin første Grand Slam.

Det året avsluttet Garbine Muguruza sesongen som nummer 15 i verden.

Tilbake i toppen

I år har Muguruza kjempet seg tilbake til å bli nummer 3 i verden og kvalifiserte seg inn til WTA Finals hvor hun gikk helt til topps på torsdag og vant sin første WTA Finals tittel i karrieren, en tittel som er rangert under Grand Slam, men over en Masters turnering.

For seieren i Mexico får Garbine Muguruza 1375 WTA poeng og nærmere 10 millioner kroner. WTA Finals ble kansellert i fjor pga covid, men da Ashleigh Barty vant turneringen i 2019 vant hun hele 40 millioner kroner, noe som fortsatt er verdensrekord i prispenger i tennis.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv