Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Verdensrekord i prispenger

Vanvittige 40 millioner kroner fikk verdensenereren for å vinne det kvinnelige sluttmesterskapet WTA Finals i Kina.

Den australske kometen har hatt en eksplosiv 2019 sesong. I mars vant hun Miami, en Premier Mandatory turnering tilsvarende Master. Deretter tok hun sin første Grand Slam i årets Roland Garros og overtok tronen som verdenener før hun på søndag satte kronen på verket og vant WTA Finals etter å ha slått Elina Svitolina 6-4,6-3 i finalen. 23-åringen avslutter dermed 2019 sesongen med en merittliste som teller fire titler derav tre store, tronen som verdensener og et personlig pensjonsfond.

Ca$hleigh Barty

Turneringen i Shenzhen kom med en svimlende førstepremie på 4.42 millioner amerikanske dollar, tilsvarende 40 millioner kroner. Det er rekord i en sport som allerede har mottatt mye kritikk for størrelsen på prispenger.

«Bisart, skal jeg være ærlig» sa hun til WTA etter kampen. «Det føles som et år som aldri har stoppet».

Stoppe gjør heller ikke transaksjonene inn på 23 åringens bankkonto. Før rekordpremien på søndag hadde kvinnen fra downunder allerede spilt inn 63 millioner i premiepenger.

Kilder: WTA, The Guardian

https://www.theguardian.com/sport/2019/nov/03/ashleigh-barty-wins-wta-finals-elina-svitolina-shenzen

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788