Nytt toppnivå: Casper Ruud har tatt nye skritt etter han ble en Topp 10 spiller. Foto: Shutterstock.

Klar for sin første hardcourt-finale

av | 3 oktober, 2021 - 05:07 | Casper Ruud, Internasjonalt

Spektakulært: Casper Ruud slo Grigor Dimitrov i semifinalen av San Diego Open.

Casper Ruud – Grigor Dimitrov: 2-1 (6-4, 4-6, 6-4)

Etter 150 minutter, tre sett og elleve serve-brudd, i en kamp som tvang Casper Ruud til å hente frem et nytt toppnivå, vant nordmannen en av karrierens aller sterkeste seire – i alle fall spillteknisk.

Bulgarsk vulkan våknet til livet

Motstanderen, bulgarske Grigor Dimitrov, var lenge en Topp 10 spiller som nådde sitt foreløpige klimaks i 2017 da han bl.a vant to store titler (ATP Finals og Cincinnati Masters) og oppnådde en ranking som nummer tre i verden.

Siden den gang har bulgareren slitt med å finne toppformen, men mot Casper Ruud i San Diego var Dimitrov tilbake i all sin prakt.

De fire første games var nesten surrealistiske – nivået var verdig en duell mellom to Topp 10 spillere. Ballen eksploderte som et prosjektil fra side til side, fra linje til linje, og spillerne presset hverandre til å prestere sitt aller beste.

Grigor Dimitrov hentet frem storformen igjen, men det var fortsatt ikke nok til å slå en Casper Ruud som har funnet et nytt toppnivå. Foto: Shutterstock.

Den intensive starten kunne nesten ikke vedvare og da støvet fikk lagt seg var stillingen 2-2 etter et brudd i hver retning. Etter noen rene games, slurvet Dimitrov da han skulle serve på 4-4, Ruud brøt og fulgte opp med å serve inn det første settet 6-4.

I det andre settet fortsatte spillerne å levere en underholdende og spennende kamp. Da Ruud skulle serve for å holde seg inne i settet på 4-5 var det hans tur til å slurve da han rotet det til for seg selv med å dobbel-feile på sett-ball – 6-4 til Dimitrov og kampen gikk til et avgjørende tredje sett.

Etter fire intense servebrudd var spillerne tilbake på serve. Kampen var nå helt åpen.

En selvsikker, leken og kreativ Ruud mot en aktiv bulgarsk vulkan som igjen hadde våknet til livet – hvem skulle sikre seg finalebilletten?

Det ble Casper Ruud etter han brøt Dimitrov til 4-3 og servet omsider inn settet 6-4 og kampen 2-1 med settsifre 6-4, 4-6, 6-4.

– Kamper som dette gir meg troen på at det er mulig å vinne turneringer, sa Ruud etter å ha vunnet maratonkampen.

Økt selvtillit, frigjort, leken og kreativ – det er utviklingen vi har sett i San Diego i løpet av uken. Et av mange morsomme poeng fra semifinalen kom da Ruud valgte å slå en tweener (slå ballen mellom beina) i en situasjon hvor det var helt unødvendig. Tweeneren var ikke en ren vinner, men nordmannen vant likevel poenget og publikum fikk en liten bonusoppvisning.

Møter Cameron Norrie i finalen

Resultatet betyr at Ruud for første gang i karrieren er i en finale på hardcourt. Nordmannen er garantert 150 nye ATP poeng og timingen kunne ikke ha vært bedre ettersom Ruud jager en plass i ATP sluttspillet i november.

I lørdagens andre semifinale slo britiske Cameron Norrie ut første seed Andrey Rublev og blir nordmannens finalemotstander natt til mandag norsk tid.

26 år gamle Norrie befinner seg på karriere-beste som nummer 28 i verden etter et lite gjennombrudd i 2021 som har inkludert sin første ATP tittel.

San Diego Open er av kategori ATP 250 som betyr at søndagens vinner får 250 poeng.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv