Casper Ruud avgjorde sammenlagt-seieren mot Usbekistan. Foto: Eurosport.

Norge videre i Davis Cup

av | 18 september, 2021 - 18:15 | Norsk

Norge slo Usbekistan i kvalifiseringen til Tennis VM.

Norge – Usbekistan: 3-1

  • Kamp 1: Casper Ruud – Khumoyun Sultanov: 2-0 (6-3, 6-3)
  • Kamp 2: Viktor Durasovic – Denis Istomin: 2-0 (6-4, 6-4)
  • Kamp 3: Casper Ruud/Viktor Durasovic – Denis Istomin/Sanjar Fayziev: 0-2 ((1)6-7, 3-6)
  • Kamp 4: Casper Ruud – Sanjar Fayziev: 2-0 (6-3, 6-1)

Norge avanserer videre i kvalifiseringen til neste år sluttspill i Davis Cup, også kjent som Tennis VM for herrer, etter en komfortabel 3-1 seier over Usbekistan.

Anført av Casper Ruud og Viktor Durasovic vant Norge til slutt 3-1 over den tidligere Sovjet-republikken. Formatet var best av fem kamper – og Norge fikk en kanonstart på fredag etter både Ruud og Durasovic vant sine singleskamper og gav Norge en 2-0 ledelse.

Oppgjøret kunne dermed bli avgjort dersom Norge vant doubles-kampen på lørdag, men Usbekistan blåste liv i oppgjøret med å vinne kampen 2-0.

VM billetten kan sikres i november

Dermed fortsatte spillet videre hvor formatet gikk tilbake til singles. Opprinnelig skulle Usbekistans beste spiller gjennom tidene, Denis Istomin, nå rangert nummer 226 i verden, stå opp mot Casper Ruud, men en i stedet ble det doubles-spilleren Sanjar Fayez (ATP 567).

Mot nummer 10 i verden Casper Ruud gikk det som det burde – nordmannen slo motstanderen 2-0, gav Norge en sammenlagtseier på 3-1 over Usbekistan, og sendte Norge videre til siste runde av Davis Cup-kvalifiseringen som finner sted i november.

Motstanderen i det avgjørende oppgjøret er foreløpig ukjent, men dersom Norge vinner der, er vi klare for Davis Cup-sluttspillet neste år – det som virkelig kan kalles for Tennis VM.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv