Casper Ruud slo Reilly Opelka i Cincinnati. Foto: Eurosport/Shutterstock.

Ruud kveltret ‘Klippen’ i Cincinnati

av | 18 august, 2021 - 22:09 | Aktuelt

Etter iherdig arbeid klarte Casper Ruud å slå den 2.11 meter høye serve-kanonen Reilly Opelka i Cincinnati Masters.

Casper Ruud – Reilly Opelka: 2-1 ((5)6-7, 6-0, 7-6(4)

Etter nærmere to og en halv times spill og små marginer klarte Casper Ruud å slå den høyreiste form-spilleren Reilly Opelka (ATP 23) i andre runde av Western & Southern Open i Cincinnati, Ohio på onsdag kveld norsk tid.

Ruud hadde slått amerikaneren en gang tidligere på ATP touren, men den gang på grusen i Houston. Nå var underlaget hardcourt og Opelka ankom Cincinnati proppfull av selvtillit etter å ha spilt seg helt til finalen i forrige ukes Masters i Canada.

Da var det kun verdenstoer Daniil Medvedev som klarte å stoppe den 211 centimeter høye ‘Klippen’.

Reilly Opelka (ATP 23) er 2.11 meter høy og en serve-kanon på ATP touren. Foto: Shutterstock.

Det første settet ble statisk affære hvor begge spillerne holdt sine serve-games. På 4-4 måtte Ruud redde tre break-baller, men ellers var settet fattig på spenning og gikk til tiebreak.

Der kom Ruud best ut og fikk et mini-break, men en kostbar dobbel-feil inviterte Opelka inn igjen og den høyreiste amerikaneren snappet til seg tiebreaket 7-5.

20 minutter

Det andre settet ble en trist affære for tennis, men bra med norske øyne. Reilly Opelka ble åpenbart rammet av noe. Kanskje var det varmen, slitasje etter en historisk uke i Toronto hvor han nådde finalen – eller en kombinasjon.

Faktum var at amerikaneren sluttet å fungere på banen. Ruud brøt amerikaneren i åpningssettet og deretter gav han mer eller mindre opp. Han anstrengte seg ikke for å ta ballene og serve-signaturen forsvant.

To nye brudd endte i 6-0 i løpet av 20 minutter. Opelka gikk rett inn i garderoben for en 10 minutters toalettpause.

Ruuds tur

Det var usikkert om kampen ville fortsette, men Opelka returnerte fra pausen tilsynelatende tilbake i form og kampen gikk til et avgjørende tredje sett.

Med en frisk Opelka returnerte spillet tilbake slik det var i det første sett: solid serving og korte ballvekslinger. På 5-5 kom de første break-ballene da Ruud fikk to sjanser til å bryte, men amerikaneren reddet seg inn og settet fortsatte til tiebreak.

Denne gang var det Ruud sin tur til å vinne. Han startet med et mini-break og hadde kjapt fem matchballer hvorav han brant de tre første før 7-4 seieren var et faktum.

Klar for tredje runde

Som 8. seed i Cincinnati hadde Ruud bye i første runde. I tredje runde venter vinneren av Diego Schwartzman (ATP 14) og Frances Tiafoe (ATP 51).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv