For tredje gang siden 2005 tapte Rafael Nadal en kamp i French Open. Foto: Eurosport.

Kongen mistet tronen

av | 11 juni, 2021 - 23:52 | Aktuelt

Gruskongen Rafael Nadal ble utspilt av verdensener Novak Djokovic i semifinalen av French Open.

Novak Djokovic: 3-1 (3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2)

Fredag 11.juni 2021 vil bli husket lenge i tennishistorien.

For god: Novak Djokovic gjorde det for andre gang: slo Nadal ut av Roland Garros.

Det var datoen da verdensener Novak Djokovic slo den ubestridte Gruskongen, vinner av 13.French Open titler med en 105-2 vinn/tap statistikk Rafael Nadal – i semifinalen av Roland Garros.

Oppgjøret startet oppskriftsmessig med en Nadal som gikk ut i 100, og ledet tidlig 5-0 før Djokovic fikk kalibrert spillet sitt.

Det første settet var allerede tapt, men med jernvilje, mot, dyktighet, rutine og verdens-mesteri – så snudde Djokovic kampen på hodet, vant det andre settet 6-3, tok det tredje settet på tiebreak og overkjørte Nadal i det fjerde settet.

Nervøst i Djokovic sin supporterboks. Kona til høyre. Foto: Eurosport.

Juggernauten

Spanjolen, med sine 13.titler i Paris, hadde fått bruddet og ledet 2-0 i det fjerde settet. Det var nå ‘skrevet på himmelen’ at gruskongen skulle ta kampen til et ikonisk femte sett.

Men det skulle aldri skje.

Istedenfor gikk settet fra Nadal 2-0 til 2-6 av en Djokovic som ble tvunget til å spille opp mot sitt alle beste noensinne, noe som kreves for å kunne ta selveste Kong Rafael Nadal. Følelsen må kunne sammenlignes med å gå gjennom et evig langt dataspill hvor man til slutt møter Juggernauten – The Big Boss, som egentlig er umulig å slå.

Ny historie

Den Juggernauten heter Rafael Nadal, og har dominert på grusen i Paris siden han i 2005 debuterte i -og vant French Open. Det har skjedd hvert år siden med unntak av:

  • 2009. Nadal taper til Robin Söderling i fjerde runde. Roger Federer vinner turneringen.
  • 2015. Nadal taper til Djokovic i kvartfinalen. Stan Wawrinka slår Djokovic i finalen.
  • 2016. Nadal må trekke seg pga skade. Novak Djokovic vinner French Open (slår Andy Murray i finalen).

Det skjedde igjen i 2021. Vinnerrekken til Nadal ble knust – og det av ingen andre enn verdens beste tennisspiller, Novak Djokovic.

På lørdag er det hviledag, så skal Djokovic for andre gang i 2021 spille Grand Slam finale mot en blodhet representant for den nye generasjonen – Stefanos Tsitsipas.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv