Norges beste kvinne Ulrikke Eikeri kvalifiserte seg inn i storturneringen i Stuttgart. Foto: Espen Hildrup.

Tøffe forhold på grusen i Stuttgart

av | 20 april, 2021 - 15:36 | Ulrikke Eikeri

Ulrikke Eikeri røk ut i første runde av WTA 500 turneringen Porsche Tennis Grand Prix.

Ulrikke Eikeri – Anna-Lena Friedsam: 0 – 2 (2-6, 0-6)

Etter å ha vunnet to kval-kamper i helgen var Ulrikke Eikeri (WTA 271) på tirsdag klar for første runde i WTA 500 Stuttgart. Der møtte hun Anna-Lena Friedsam, en tysk kvinne som er hele 146 plasser høyere rangert enn Eikeri.

Friedsam vokste opp drøye tre timer unna Stuttgart og uten et hjemmepublikum hadde hun i hvert fall følelsen av å spille på hjemmebane.

Avstanden på rankinglistene mellom spillerne ble førende i kampen, selv om scoren ikke oppsummerer kampen helt nøyaktig. Norges beste kvinne spilte tidvis jevnt med tyskeren, hadde flere brudd-muligheter, kjempet på hvert eneste poeng, men motstanderen hadde et bedre spill og fikk større uttelling på slagene sine.

Eikeri ble brutt to ganger i det første sett og tre ganger i det andre. Hun overlevde første matchballen, men Friedsam tok sjansen da den kom på ny og punkterte kampen 2-0 med settsifre 6-2, 6-0.

Blant de 32 deltakerne i Stuttgart er bl.a verdensener Ashleigh Barty, verdenstreer Simona Halep og flere andre Topp 10 spillere.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv