Nummer 53 i verden Iga Swiatek slo Sofia Kenin (WTA 6) i finalen av French Open. Foto: Skjermdump/Eurosport.

Iga Swiatek vant French Open

av | 10 oktober, 2020 - 15:23 | French Open, Internasjonalt

Den polske tenåringen sjokkerte en hel sportsverden - vant French Open uten å tape et sett.
Iga Swiatek – Sofia Kenin: 2-0 (6-4, 6-1)

For første gang i historien har en polsk tennisspiller vunnet en Grand Slam etter at 19 år gamle Iga Swiatek, rangert nummer 53 i verden – slo Sofia Kenin (WTA 6) i finalen av French Open på lørdag.

Den polske tenåringen brukte 81 minutter på å slå regjerende Australian Open mester Sofia Kenin fra USA 2-0 med settsifre 6-4, 6-1.

– Jeg vet ikke helt hvem jeg skal takke. Det er tre år siden sist jeg vant en turnering, sa en forbauset Swiatek i takketalen før hun fikk summet seg og overleverte takknemlighet til familien, spiller-teamet og alle fans.

Etter 81 minutter var drømmen blitt virkelighet for Iga Swiatek i Paris. Foto: Skjermdump/Eurosport.

Brytefest

Det første settet inneholdt totalt fem servebrudd. Da forhåndsfavoritten Sofia Kenin skulle serve for å holde seg inne i settet på 4-5, brøt Swiatek amerikaneren for tredje gang og snappet til seg settet 6-4.

I pausen tok Sofia Kenin en medisinsk timeout og mottok behandling for låret, men var frisk og rask tilbake da det andre settet kunne starte. Selv om amerikaneren brøt først, var det polske Swiatek som tok full kontroll over settet og kampen. Hun brøt amerikaneren sin serve tre ganger og brukte 31 minutter på det andre settet som hun vant 6-1 og kampen 2-0 med settsifre 6-4, 6-1.

Totalt ble det spilt 17 games i finalen hvorav 9 var servebrudd.

En skuffet Sofia Kenin etter finale-tapet. Foto: Skjermdump/Eurosport.

Må tåle reduksjon i premiepenger

I tillegg til trofeet og en plass i historiebøkene mottar Iga Swiatek nærmere 19,5 millioner kroner for triumfen. Summen er en reduksjon på 30% fra det vinneren fikk i fjor ettersom turneringen setter av midler for å kompensere spillere som lider økonomisk som et resultat av Covid-19 pandemien.

Den samlede premiepotten i Paris er redusert med 11% fra i fjor og en re-distribuering av premiepengene inkluderer bl.a at taperne i de første rundene får mer på bekostning av dem som kommer lengst.

Iga Swiatek vil klatre fra nummer 53 i verden til nummer 17 etter triumfen i Paris.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv