Simen Sunde Bratholm vant tre kongepokaler i Frognerparken. Foto: Norges Tennisforbund.

Simen Sunde Bratholm er Norgesmester 2020

av | 15 august, 2020 | Norsk, Simen Sunde Bratholm

For tredje gang denne uken er Simen Sunde Bratholm NM-vinner i Frognerparken.

På fredag ble Herman Høyeraal og Simen Sunde Bratholm NM-mestre i double. Lørdag ettermiddag stod de på hver sin side av nettet av NM-finalen i singel.

Høyeraal og Sunde Bratholm, som begge går på tennis-akademi i USA møttes i fjorårets semifinale hvor Bratholm stakk av med seieren etter å ha overlevd en matchball.

Simen Sunde Bratholm: Tre NM-gull på en uke. Foto: Espen Hildrup

Istedenfor revansje måtte Høyeraal på lørdag vike for en giftig og energisk Sunde Bratholm som presset spillet til et tidvis høyt nivå i Frognerparken.

Heming-spilleren Bratholm tok det første settet 6-3.

Det andre settet ble et seigt game hvor Bratholm startet best og ledet 4-1 før Høyeraal utjevnet scoren til 5-5 etter å ha overlevd tre matchballer. Kampen holdt et høyt nivå med monster-server som ifølge Eurosport-kommentator Christer Franke lett kunne være i nærheten av 200 km/t.

Bratholm presset på for et nytt brudd, men Høyeraal holdt egne game med solid serving og det tvang det andre settet gikk til tie-break.

Der kom Sunde Bratholm best ut , skaffet seg fem matchballer, vant tie-breaket 7-2, kampen 6-3, 7-6 (7-2) og sin første single Senior NM Kongepokal i karrieren.

WTA og Grand Slam dommer Julie Kjendlie dømte NM-finalene i Kongeparken. Foto: Eurosport.

– Jeg hadde dagen og det meste satt. Sannsynligvis spilte jeg min beste match i NM, sier en utslitt tre ganger NM-mester før Queen og We are the Champions overtar høytaleren i Frognerparken.

En skuffet Herman Hagen Høyeraal var fåmælt i intervjuet etter kampen:

Simen spilte bra og jeg ble litt passiv, oppsumerte han kjapt og forteller at neste turnering sannsynligvis blir på ITF-touren.

Tre kongepokaler i Frognerparken

I tillegg til å bli NM-mester i single og double, gikk Sunde Bratholm til topps i NM mixed double sammen med søsteren Maren.

Tennisfamilien Sunde Bratholm: Simen, Sverre og Maren. Foto: Espen Hildrup.

Herman Hagen Høyeraal går heller ikke tomhendt ut av Frognerparken. Ullern-spilleren vant double-trofeet sammen med Brathholm på fredag og gikk til topps i U19-klassen.

Oppdatert!: Simen Sunde Bratholms tangerte sin mor fra 1985 med å vinne tre senior-gullmedaljer i samme NM.

Solid innsats av Herman Høyeraal i NM: Tapte singel-finalen, men tok to titler. Foto: Espen Hildrup.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv