Gode tider i Sarpsborg Tennisklubb

av | 17 juni, 2020 - 13:14 | Norsk

Bare velstand i Sarp: Medlemsvekst, nytt tennisanlegg, nyoppusset klubbhus og penger på bok.

I sentrum av Sarpsborg, noen hundre meter fra Glomma hvor Olav den hellige tusen år tidligere kom seilende opp elven og grunnla byen – ligger Sarpsborg Tennisklubb.

Tennisklubben ble grunnlagt i 1897 av en ung doktor og hans venner på Fritznerbakken før en leieavtale med Borregaard noen år senere etablerte klubben på Kulås hvor den fortsatt ligger den dag i dag.

På denne tiden var Borregaard Norges største industriarbeiderplass og i britisk eierskap. Moderne tennis hadde nylig blitt etablert som en sport i Wimbledon. I takt med tid og kapital ble navnet på Sarpsborg TK dengang til Kullås Lawn-Tennisklubb.

Sarpsborg TK sett Fra Google Earth

Nytt klubbhus, oppgradert tennisanlegg og medlemsrekord

Da Sarpsborg Tennisklubb oppgraderte tennisbanene sine for to år siden uttalte daværende styreleder Yngvar Grina at tennisanlegget nå var et av Norges flotteste. Siden da har pilene fortsatt å peke oppover.

Klubben har aldri hatt flere medlemmer. Bare i år har 120 nye kommet til.

Etter 58 år i styret hvorav de siste 21 som leder overrakte Yngvar Grina i mars stafettpinnen til Terje Nicolaysen.

Sarpsborg TK legende Yngvar Grina. Foto: Facebook

Moderne og minimalistisk

Til Tennis Norge vil en entusiastisk Nicolaysen som i 1974 vant NM som 14-åring først og fremst berømme det forrige styret som til tross for investeringer og medlemsvekst klarte å bygge opp en egenkapital på tre millioner kroner da Nicolaysen overtok lederskapet i år.

– De var gode på sine ting, vi er gode på våre ting og sammen ble vi dynamitt, sier han.

Nicolaysen fikk umiddelbart ansvaret for en klubb som allerede var i vekst og hadde mange prosjekter.

– Klubbhuset er ifra 1995 og var forsåvidt i god stand, men trengte oppussing så vi har bl.a malt vegger i en lun gråfarge med hvitt tak, fått nye møbler og gjort hele klubbhuset mer moderne og minimalistisk.

– Nå har vi en stor dagligdags stue, et kjøkken, styrerom, to flotte store garderober med badstue i kjelleren.

Tennis hele året

Finansieringen av oppusningene inne og ute har hovedsakelig kommet fra lokale sponsorer og støtte fra kommunen. I tillegg har klubben brukt noe egenkapital og fått tilskudd fra tippemidler.

– Oppussingen har ikke kostet oss mange kronene.

Da inkluderer Nicolaysen oppussingen av tennisanlegget for to år siden og som kostet to og en halv million kroner.

– Vi har fått fire fantastiske kunstgrusbaner som det omtrent kan spilles på mens det regner. De er lettstelte og trenger bare å kostes.

Etter snart 125 år som leietaker er det fortsatt Borregaard som er utleieren.

– Vi har en veldig gunstig leiepris fra Borregaard, det er ikke mange kronene i året. Og vi ligger idyllisk til midt i parken.

Foto: Facebook

Fokus på trivsel

Det satses også på andre ting enn det materielle i Sarpsborg.

– Denne sesongen har vi konsentrert oss om det å skape et godt miljø, smile til hverandre, være hyggelige og blide.

Nicolaysen tror korona-situasjonen har bidratt til at klubben allerede har fått 120 nye medlemmer i år. Spesielt på kvinne-siden opplever klubben sterk vekst.

– Avstanden mellom spillerne har gjort det mulig å opprettholde spill i en periode hvor mye annet har vært stengt ned. I år hadde vi 40 påmeldte på et kurs hvor det i fjor var fire påmeldinger.

Også været er en samarbeidspartner for Sarpsborg Tennisklubb:

– Her i Sarpsborg er det stort sett greit vær så det spilles tennis i prakisk året rundt.

Interkommunalt samarbeid med Fredrikstad

Klubben har totalt fem grusbaner hvorav fire er tipp-topp kunstgrusbaner. Ambisjonen fremover er å få bygget en innendørsbane.

Nicolaysen ser for seg to alternativer; 1. Sarpsborg bygger sin egen innendørshall med to baner eller 2. en hall med fire baner i fellesskap med naboen Fredrikstad.

– Vi ser på et interkommunalt samarbeid med Fredrikstad. Fylkeskommunen har allerede bevilget et beløp og det begynner å nærme seg at vi kan realisere et beløp på 14-15 millioner kroner dersom vi får gratis tomt.

I 2022 fyller ærverdige Sarpsborg Tennisklubb 125 år. Alt tyder på at den historiske klubben skal fortsette å spre tennisglede i mangfoldige flere år fremover.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv