Intervjuet med Casper Ruud går på Eurosport Norge søndag 23:30.

Casper Ruud: – Skal spille alt

av | 26 juni, 2020 - 12:59 | Aktuelt, Casper Ruud, Norsk

Nordmannen er på nippet til å bli seedet i US Open.

I et intervju med Eurosport sier Casper Ruud han er klar når ATP-sesongen starter opp igjen den 14.august i Washington D.C. med Citi Open – en ATP 500-turnering på hardcourt.

– Jeg har sett planen og det blir mye tennis på få uker. Tennisfans kan glede seg og jeg gleder meg selv, men jeg tror det kan bli utfordrende å få klemt inn så mange store turneringer på rekke og rad.

For straks ATP starter opp igjen blir det travelt. Etter startskuddet i Washington D.C. flytter ATP-sirkuset seg direkte til New York hvor Masters 1000-turneringen Cincinnati Masters – også kjent som Western & Southern Open – skal spilles på samme anlegget som US Open, et tiltak for å forenkle oppstarten av ATP-kalenderen etter korona-pausen.

Den komplette ATP-turnerings-listen er nå:

Hardcourt

  • Citi Open – 14.august (ATP 500)
  • Western & Southern Open – 22.august (Masters 1000)
  • US Open – 31.august

Grus

  • Kitzbuhel Generali Open – 8.september (ATP 250)
  • Madrid Masters – 13.september (Masters 1000)
  • Roma Masters – 20.september (Masters 1000)
  • French Open/Roland Garros – 27.september
Fjorårets Citi Open-vinner Nick Kyrgios. Bilde: Shutterstock

I motsetning til kvinne-touren WTA som har annonsert turneringer til desember, har ATP gitt seg selv spillerom og har per dags dato ikke offentliggjort spilleprogrammet etter French Open som slutter den 11.oktober.

– Bedre å melde seg på for mye enn for lite

Ruud sier i intervjuet at planen er å spille alt på den reviderte ATP-kalenderen. Til og med ATP 250-turneringen i Kitzbuhel kan bli aktuell om han ryker tidlig ut i US Open.

– Det er planen. Jeg har så å si meldt meg med på alt, også får jeg heller melde meg av dersom det går bra eller at jeg blir sliten. Det er bedre å melde seg på for mye enn for lite tenkte vi.

Når startskuddet går i Washington D.C. er Ruud ranket nummer 36 i verden. Når US Open starter to uker senere blir de 32 beste i verden seedet. Fra før er både Roger Federer og Kei Nishikori ute med skader og begge ligger foran Ruud på rankingen.

Det vil si at Ruuds turnering-ranking i dag ville vært 34 og han er dermed bare to plasser unna seeding i en Grand Slam.

For øyeblikket holder det dersom to høyere rangerte spillere avstår fra å spille i US Open. Skulle Ruud derimot få solide resultater i Washington D.C. og Cincinnati Masters, kan Snarøya-mannen ha brutt Topp 30 innen US Open starter.

For å ta en kjapp oppsummering. Vi skal ikke lengre tilbake enn til Australia i fjor da Ruud – ranket som nummer 126 i verden måtte spille kvalifisering til årets første Grand Slam.

Nå er han i ferd med å bli seedet i US Open. Mellom da og nå har han brutt inn i topp 35, vunnet sin første ATP-tittel og blitt Norges beste tennisspiller i moderne historie.

Som han sier selv i intervjuet så blir nok 2020 det året hvor han fikk mest ferie. Når startskuddet går den 14.august er han klar.

– Jeg har trent bra og jobbet hardt de siste tre månedene

Kan bli lenge til neste gang Casper Ruud får lang sommerferie. Foto: Instagram.

Håper på wildcard til NM i golf

I et intervju med Norsk Golf sier Ruud på mandag at han håper å få et wildcard til NM i golf i slutten av juli.

– Jeg kommer nok ikke inn fordi jeg er så god, men jeg drømmer om et wild card, så får vi se hvordan det går da, sier han til nettstedet.

Ruud er ikke kvalifisert til NM, og er avhengig av en spesialinvitasjon for å få spille. Tennisspilleren står oppført med et handicap på +1.8 i Golfbox .

Se hele intervjuet med Casper Ruud på Eurosport Norge søndag kl 23:30 eller nå på Eurosport Player eller Dplay.

Kilder: Eurosport Norge

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv