Vant spesialturnering i Oslo Tennisarena

av | 24 mai, 2020 - 15:09 | Casper Ruud, Felix Nordby, Norsk, Viktor Durasovic

Fire spillere fikk sjansen til å slå Norges superstjerne i spesialturneringen 'Casper Ruud mot Norge'.

På søndag ble turneringen ‘Casper Ruud mot Norge’ spilt i Oslo Tennisarena og ble med det den første profesjonelle tennisturneringen til å bli spilt på norsk jord siden korona-pausen startet i mars.

Turneringen bestod av et hoved-tablå med 16 spillere og spillformatet var best av tre match-tiebreaks. Det vil si at hvert sett bestod av et tie-break som gikk til 10 fremfor de vanlige 7.

Det ble også spilt fire kvalifiseringskamper i forkant av hovedturneringen hvoriblant Astrid Wanja Brune Olsen fikk anledning til å spille seg inn i turneringen.

Astrid Brune Olsen. Foto: Norges Tennisforbund.

Hele den norske herre-eliten deltok, deriblant et komplett Davis Cup-lag. Navnet på turneringen oppsummerte grunnen til at de alle var samlet i OTA denne søndagen: Kunne noen slå Norges suverent beste tennisspiller Casper Ruud – rangert som nummer 36 i verden?

Eirik Sars Grøner.

Første mann som fikk sjansen, men måtte gå tomhendt av banen var Erik Sars Grøner. Les mer om han her.

Etter seieren over Grøner møtte Ruud Davis Cup-kollega Leyton Rivera i runde to. Selv om Rivera kunne by på motstand, var han aldri i nærheten av å slå Ruud.

Leyton Rivera. Foto: Espen Hildrup/Norges Tennisforbund.

Yppet seg mot Ruud

Tredje runde, som også var semifinalen, bød på et spennende møte mellom Casper Ruud og 17 år gamle Felix Nordby – regjerende NM-mester i innendørs.

Ruud fikk en komfortabel 9-3 ledelse i første sett mot unggutten, men Felix Nordby var kvikk i beina og holdt følge med det kjappe tempoet til Ruud. Istedenfor et komfortabelt sett til Ruud, vant Nordby seks poeng på rad og tok scoren til 9-9.

En presset Ruud fikk smake på hvor sultne de unge talentene kan være. Nordby tvang superstjernen til å strekke seg lenger. Til slutt vant Ruud også den kampen 2-0.

Felix Nordby. Foto: Espen Hildrup/Norges Tennisforbund

Etter at Viktor Durasovic slo Lukas Lilleengen i den andre semifinalen, ble finalen som de fleste hadde forventet; nummer en mot nummer to i Norge – Casper Ruud mot Viktor Durasovic.

Ruud: – Stod ikke om liv og død

Finalen ble i motsetning til de øvrige kampene spilt som best av fem match-tiebreaks og Ruud og Durasovic trengde dem alle før Ruud til slutt kom seirende ut av den norske super-duellen med 3-2 i sett.

Viktor Durasovic. Foto: Espen Hildrup

Etter kampen oppsummerte Ruud dagen til Eurosport sin programleder Espen Tvedt:

– Det har vært en lang dag, jeg har vel spilt 11 super tie-breaks i dag. Det var en litt annerledes turnering, men det var hyggelig å spille på hjemmebane. Vi hadde jo egentlig planlagt å spille i Frognerparken, men så ble det regn.

Om finalen sier Ruud at han ikke ble overrasket over at kampen gikk til fem sett.

– Nei. Viktor er en god spiller, spesielt innendørs. Jeg synes vi begge leverte god tennis. Det stod ikke om liv og død idag og vi spilte med lavere skuldre enn om det hadde vært finalen i en Grand Slam. Det var uansett hyggelig

Ruud forteller også at han kan komme til å spille flere tilsvarende turneringer i ukene som kommer.

Kilder: Eurosport. Bilder: Espen Hildrup/Norges Tennisforbund

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv