Sars Grøner tar sjansen – satser fulltid på tenniskarrieren

av | 4 juli, 2019 - 18:36 | Norsk

Eirik Sars Grøner tar sats og gi tennisen en sjanse.

22-åringen har de siste tre årene vært en del av Lander University, der han har kombinert tennis og skolegang. Nå er han ferdig med studiene og har flyttet hjem til Norge og skal se hvor idretten kan bringe ham.

– Det har vært drømmen å satse helt siden jeg var liten, men så dro på college, fordi jeg så det på som en veldig bra mulighet for å spille tennis og ta en utdannelse. Nå føler jeg at hvis jeg gjør det, så må det være nå. Jeg får aldri til å gjøre det senere. Det har jo vært drømmen, så jeg kan like gjerne gi det en sjanse, sier Sars Grøner til Tennis-Norge.

– Du gjør det for ikke å angre senere?

– Det er det, hvis jeg ikke gjør det nå, kommer jeg sikkert til å angre på det. Så vil det selvfølgelig være litt kult å spille en del proffturneringer. Jeg føler jo at jeg ikke er så langt unna. Jeg har spilt med den del profesjonell, og jeg føler ikke at jeg er så langt unna nivået, sier Sars Grøner.

Målsetting
Satsingen er nøye gjennomtenkt av Sars Grøner, og målene er enn så lenge nøkterne.

– Jeg må være realistisk, for det er vanskelig å komme seg opp til Grand Slam-spill og sånt, så målet kortsiktig er å spille noen ITF-turneringer: Få en ITF-ranking, og deretter jobbe meg opp til en ATP-ranking. Det er det jeg håper på. Hvis det går bra, så hadde selvfølgelig drømmen vært å spille en Grand Slam-turnering, men det vet jeg ikke om er realistisk. Derfor legger jeg det i bakhodet og fokuserer på en kortsiktige planene, sier Sars Grøner.

– Hvor lang tid gir du det å komme inn på ATP-rankingen?

– Jeg må gi det er par år, jeg tror jeg må gi det to år til å starte med. Har jeg ikke klart det til da, må jeg se an om jeg kan fortsette, for det koster jo penger, sier Sars Grøner.

Økonomi
En av årsakene til at få norske spillere satser på tennis er nettopp den økonomiske biten. Det er dyrt å reise rundt å jakte proffdrømmen.

– Økonomien, det blir vanskelig, fordi jeg kommer til å bruke litt penger på det. Jeg kommer nok til å spille litt lagkamper i Tyskland og Frankrike, de betaler litt for det. Kanskje skal jeg prøve å jobbe litt som trener ved siden av. På lang sikt må jeg prøve å få litt inntekt for å finansiere reisen mine, sier Sars Grøner.

Tennisspilleren, som opprinnelig er fra Ullevål i Oslo, håper at flere norske spillere kan satse sammen i tiden som kommer.

– Leyton Rivera, Lukas Hellum-Lilleengen og kanskje Jakob Grøner satser litt. Det er ikke like gøy å reise alene, og jeg håper at vi blir en liten gruppe som kan reise. Det synes jeg ville vært veldig kult, sier Sars Grøner, som er noen år eldre enn spillerne han nevner.

– De er det. Jeg synes det er litt synd at det er veldig få mellom 22 og 30 år som spiller i Norge, mange bare slutter etter college. Jeg føler at jeg må gi det en sjanse, og det er kult å prøve seg. Så håper jeg at det blir flere i årene som kommer, Rana-Roop Singh Bhullar har også lyst til å prøve seg, kanskje Simen Bratholm og Jakob Eskeland gjør det samme etter college. Det hadde vært kult om vi var en gruppe som reiste litt, sier Sars Grøner.

Utstyr
Med seg på laget i satsingen har Sars Grøner fått Tennis-Norges samarbeidspartner, Racket1. De skal sponse han med utstyr.

– Ja, jeg får alt av utstyr de neste to årene. Det er supert at de kunne gjøre det. Det dekker litt kostnader. Det går mye strenger, og det er dyrt hvis man ikke får det dekket, sier Sars Grøner, som har vært nødt til å bytte racket.

– Det har litt å si, og man må vende seg til det, men racketen jeg har fått passer meg veldig bra, og jeg «happy» med den, sier Sars Grøner.

Semifinalisten fra NM i fjor må også passe på å bruke riktige sko. På starten av året var han nemlig ute av spill med tretthetsbrudd, noe han fortsatt sliter med.

– Jeg hadde et tretthetsbrudd og spilte ikke på to og en halv måned i starten av året, men det har blitt bedre og jeg har begynt å spille igjen nå, sier Sars Grøner, som var i finalen av Grand Prix-turneringen i Svelvik nylig.

Foreløpig har Sars Grøner ikke meldt seg på noen ITF-turneringer. Først spiller han trolig GP Fredrikstad, en sommertour i Sverige og norgesmesterskapet i Frognerparken for å forhåpentlig tjene inn litt penger.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv