Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Avtroppende generalsekretær i NTF skal ha brutt egne Korona-regler

Ba tennisklubber bruke hengelås for å holde medlemmer ute mens han selv spilte tennis.

På mandag sendte Norges Tennisforbund ut en pressemelding der de opplyste at generalsekretær Alexander Kjær fratrer sin stilling fra 1.mai. Uenigheter med styre ble oppgitt som bakgrunn.

Onsdag formiddag kom NRK ut med en artikkel som belyser saken nærmere. Ifølge rikskringkasteren skal Kjær ha spilt tennis i Oslo Tennisarena i perioden da anlegget var stengt i samråd med nasjonale retningslinjer for å stanse Korona-epidemien.

I kjølvannet av myndighetenes beslutning om landsomfattende koronatiltak 12.mars skrev Norges Tennisforbund at de ba samtlige tennisklubber stenge alle inne – og utebaner, og om nødvendig bruke hengelås på inngangsdører.

Ifølge flere kilder til NRK skal generalsekretær Kjær likevel brutt egne retningslinjer og spilt tennis i Oslo Tennisarena, forøvrig i det samme anlegget som han har kontor.

På spørsmål om det stemmer at Kjær var i Oslo Tennisarena, sier presidenten i NTF Lars Gjerdåker følgende til NRK:

– Det stemmer at vi har hatt en prosess i forhold til hva slags aktiviteter som har foregått siden 12. mars, da det var en generell «lock down» fra myndighetene.

Når presidenten får spørsmål om Kjær har brutt koronaretningslinjene sier han at han ikke ønsker å kommentere dette og bidra til videre spekulasjon.

NRK skriver videre at det skal ha vært flere uspesifiserte hendelser som ligger bak beslutningen om Kjærs avgang, men at brudd på Korona-retningslinjene skal ha vært den utløsende faktoren.

Aslak Paulsen er konstituert som generalsekretær inntil prosessen med å finne Kjærs arvtager er fullført.

Kilde: NRK – Bilde: Norges Tennisforbund

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.