Klar for semifinale i Chile Open

av | 28 februar, 2020 - 18:20 | Casper Ruud

Casper Ruud spilte en ny jevn kamp som endte med seier i strake sett.

Casper Ruud – Federico Delbonis: 2-0 (7-5, 7-5)

Foran en tilskuer-fattig Center Court i Santiago slo Casper Ruud argentineren Federico Delbonis (ATP 85) 2-0 i fredagens kvartfinale i Chile Open.

Det første settet ble en jevn affære hvor begge spillerne fikk sine muligheter til å bryte, men både Ruud og Delbonis brukte første-serven til å komme seg ut av trøbbel.

Solid serve og heldig nett-berøring

Uten de store begivenhetene var det første settet på vei til tiebreak på stillingen 6-5 til Ruud. Men etter å ha ledet 30-0 og to serve-poeng unna et avgjørende tiebreak, rotet argentineren det til for seg selv. Han gav Ruud først to break -og settballer som han deretter reddet inn igjen. Ruud fikk så en tredje mulighet etter en heldig nett-berøring og denne gang tok nordmannen vare på sjansen. Ruud brøt – og settet gikk til nordmannen med 7-5.

Serve-bruddene kommer

På stillingen 2-1 i det andre settet fikk Ruud to sjanser til å bryte. Etter å reddet den første, unngikk argentineren å slå en volley og lot ballen passere i håp om at den skulle gå ut. Istedenfor landet ballen på linjen og Ruud gikk opp i en 3-1 ledelse.

Ledelsen ble derimot kortvarig da Delbonis brøt umiddelbart tilbake og spillerne var tilbake på serve, men Ruud hadde fortsatt fordelen med at han startet å serve også i det andre settet.

Første-serven til Ruud satt ikke like bra i det andre settet, men hverken nordmannen eller Delbonis klarte å dominere spillet i særlig grad. På 4-4 i Ruud sitt servegame fikk argentineren brutt nordmannen og kunne serve inn det andre settet på 5-4.

Argentinsk rot

Men igjen rotet argentineren det til for seg selv, denne gang i form av en dobbelfeil som gav Ruud to breakballer og en sjanse til å holde seg i live i det andre settet. Nordmannen takket for muligheten og svarte opp med å bryte tilbake til 5-5.

Etter å reddet en ny breakball, servet Ruud inn til 6-5 og det var dermed opp til Delbonis å holde serve for å sikre et tiebreak i det andre settet.

Nok en gang ble argentineren nervøs på viktige serve-game, gjorde en ny dobbelfeil og gav Ruud en matchball som nordmannen tok. Dermed endte det andre settet som det første – med 7-5 til Ruud.

Federico Delbonis var på lik linje med Ruuds forrige motstander Alejandro Tabilo en venstrehånd-spiller. Tidligere har Ruud slitt mot disse spillerne, men Ruud fortsetter å utvikle seg som spiller og innsatsen i Chile vitner om at venstre-spøkelset kan tilhøre historien.

Kan møte gammel kjenning

I semifinalen møter Ruud vinneren av oppgjøret mellom Thiago Monteiro og Albert Ramos-Vinolas. Sistnevnte er også en venstrehåndspiller som har slått Ruud alle fire gangene de har møttes og har med det blitt en liten verkebyll for nordmannen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv