Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Klar for semifinale i Chile Open

Casper Ruud spilte en ny jevn kamp som endte med seier i strake sett.

Casper Ruud – Federico Delbonis: 2-0 (7-5, 7-5)

Foran en tilskuer-fattig Center Court i Santiago slo Casper Ruud argentineren Federico Delbonis (ATP 85) 2-0 i fredagens kvartfinale i Chile Open.

Det første settet ble en jevn affære hvor begge spillerne fikk sine muligheter til å bryte, men både Ruud og Delbonis brukte første-serven til å komme seg ut av trøbbel.

Solid serve og heldig nett-berøring

Uten de store begivenhetene var det første settet på vei til tiebreak på stillingen 6-5 til Ruud. Men etter å ha ledet 30-0 og to serve-poeng unna et avgjørende tiebreak, rotet argentineren det til for seg selv. Han gav Ruud først to break -og settballer som han deretter reddet inn igjen. Ruud fikk så en tredje mulighet etter en heldig nett-berøring og denne gang tok nordmannen vare på sjansen. Ruud brøt – og settet gikk til nordmannen med 7-5.

Serve-bruddene kommer

På stillingen 2-1 i det andre settet fikk Ruud to sjanser til å bryte. Etter å reddet den første, unngikk argentineren å slå en volley og lot ballen passere i håp om at den skulle gå ut. Istedenfor landet ballen på linjen og Ruud gikk opp i en 3-1 ledelse.

Ledelsen ble derimot kortvarig da Delbonis brøt umiddelbart tilbake og spillerne var tilbake på serve, men Ruud hadde fortsatt fordelen med at han startet å serve også i det andre settet.

Første-serven til Ruud satt ikke like bra i det andre settet, men hverken nordmannen eller Delbonis klarte å dominere spillet i særlig grad. På 4-4 i Ruud sitt servegame fikk argentineren brutt nordmannen og kunne serve inn det andre settet på 5-4.

Argentinsk rot

Men igjen rotet argentineren det til for seg selv, denne gang i form av en dobbelfeil som gav Ruud to breakballer og en sjanse til å holde seg i live i det andre settet. Nordmannen takket for muligheten og svarte opp med å bryte tilbake til 5-5.

Etter å reddet en ny breakball, servet Ruud inn til 6-5 og det var dermed opp til Delbonis å holde serve for å sikre et tiebreak i det andre settet.

Nok en gang ble argentineren nervøs på viktige serve-game, gjorde en ny dobbelfeil og gav Ruud en matchball som nordmannen tok. Dermed endte det andre settet som det første – med 7-5 til Ruud.

Federico Delbonis var på lik linje med Ruuds forrige motstander Alejandro Tabilo en venstrehånd-spiller. Tidligere har Ruud slitt mot disse spillerne, men Ruud fortsetter å utvikle seg som spiller og innsatsen i Chile vitner om at venstre-spøkelset kan tilhøre historien.

Kan møte gammel kjenning

I semifinalen møter Ruud vinneren av oppgjøret mellom Thiago Monteiro og Albert Ramos-Vinolas. Sistnevnte er også en venstrehåndspiller som har slått Ruud alle fire gangene de har møttes og har med det blitt en liten verkebyll for nordmannen.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.