Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Alt skal avgjøres i London

De legendariske tre, den russiske bjørnen og fire stjerneskudd kjemper alle mot sine mål når sesongen avsluttes i turneringen ATP Finals.

På søndag, etter at ungdomsfesten Next Gen er over, går starten av årets aller siste ATP-turnering. For der hvor Next Gen i Milano handlet hovedsakelig om prestisje, er storebroren ATP Finals bånn seriøs. Maksimalt 1500 ATP-poeng kan vinneren sitte igjen med. Det gjør ATP Finals til den nest høyest rangerte turneringen etter Grand Slams med sine 2000 poeng.

Mye står på spill. Mer enn selve tittelen, er det å avslutte året som verdenener kanskje den mest ettertraktede meritten spillerne ønsker seg. For mens åtte spillere kjemper om tittelen, er det kun Rafael Nadal og Novak Djokovic som kjemper om tronen som verdensener.

Pete Sampras og Roger Federer

Den amerikanske legenden Pete Sampras har rekorden på seks årsavslutninger som nummer 1 i verden. Djokovic, Federerer og Jimmy Connors har klart det fem ganger mens Rafael Nadal står med fire. Det vil si at Djokovic kan matche Sampras og Nadal har muligheten å komme ajour med de andre.

Når turneringen starter på søndag leder Nadal med 640 poeng på Djokovic. De to har fulgt hverandre tett gjennom 2019 og har broderlig delt på årets fire Grand Slams i tillegg til å ta to Masters-turneringer hver. ATP finals spilles på samme måte som Next Gen; åtte spillere blir fordelt på to grupper på fire som alle møter hverandre innad i gruppen. De to beste fra hver gruppe avanserer til semifinale. Hver gruppeseier gir 200 ATP-poeng, semfinalen gir 400 og tittelen ytterligere 500 poeng.

Selve ATP Finals-tittelen har Roger Federer vunnet seks ganger, Djokovic fem mens Nadal aldri har tatt den iløpet av sine åtte forsøk. Les mer om Nadals sorte hull her.

Game of thrones

I den kjente tv-serien Game of thrones kjemper familiedynastier en inbitt kamp om Jerntronen i Kings Landing, en historisk fantasiby og parallell til London. Til London denne uken rykker dagens mektige tennisfamilier inn for å kjempe om trone, tittel, penger og selvtilitt i en dans av røde løpere, glitter og VIP-behandling.

Djokovic hadde sittet på Jerntronen sammenhengende siden november i fjor da London-poengene fra 2018 ble trukket ifra mandag 4.november og Nadal overtok Jerntronen i Kings Landing. Det er derfor Kongen av Grus som hilser velkommen når de syv andre spillerne kommer seilende opp Themsen og inn i O2 Arena hvor ATP Finals spilles.

De åtte i London er:

  • Rafael Nadal
  • Novak Djokovic
  • Roger Federer
  • Daniil Medvedev
  • Dominic Thiem
  • Stefanos Tsitsipas
  • Alexander Zverev
  • Matteo Berrettini

Kilder: ATP Media

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788