Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Nadals sorte hull

Roger Federer har seks og Novak Djokovic fem - 'El Niño' har derimot aldri vunnet Vinner-trofeet i London.

Rafael Nadal sitt sesong-symptomatiske frafall i Paris forteller historien om hvorfor spanjolen aldri har vunnet det prestisjetunge sluttmesterskapet reservert for de åtte beste spillerne. På lørdag kom meldingen om at Nadal hadde trukket seg fra semifinalen mot Dennis Shapovalov som dermed fikk walkover til å treffe Novak Djokovic i finalen på søndag. Årsaken er magesemerter og anbefaling fra lege om å avvente resultater. Spanjolen har reist hjem til Mallorca og det er usikkert hvorvidt han vil være klar til å delta i ATP Finals i London. Skulle han melde frafall vil sannsynligvis landsmannen Roberto Bautista Agut overta plassen.

O2 Arena, London

Nadals fysisk krevende spillestil kan være forklaringen på hvorfor han ofte sliter med skader og slitasjeproblematikk mot slutten av sesongen. 14 ganger har han kvalifisert seg til London, men kun deltatt åtte ganger. Dette viser seg også i tittelstatistikken hans. Ingen har flere Master-titler enn Nadal med sine 35. Likevel har spanjolen aldri vunnet noen av sesongens tre siste store turneringer; Shanghai, Paris og London. Turneringen i London spilles som round-robin, som vil si at ‘alle møter alle’ og kan gi inntil 1500 ATP-poeng til vinneren. Det gjør ATP Finals til den nest gjeveste tittelen etter en Grand Slam med sine 2000 poeng.

Masters Grand Prix

Turneringen oppstod i 1970 og har operert under forskjellige navn, deriblant Masters Grand Prix. Dagens utgave har siden 2009 vært spilt i 02 Arena i London under navnet ATP Finals. Regjerende mester er Alexander Zverev som slo Djokovic i finalen i fjor. Fra 2021-2025 vil turneringen spilles i Torino.

Kilder: Wikipedia, The Daily Express

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788