Paris: Klart for Game of Thrones

av | 3 november, 2019 - 16:23 | Internasjonalt

Novak Djokovic vant søndagens Paris-finale mot canadiske Denis Shapovalov - vippes likevel av tronen som verdensener.

Det var begrenset spenning i forkant av søndagens finale i Paris Masters mellom Novak Djokovic (ATP 1) og Denis Shapovalov (ATP 28). Den unge canadieren var å regne som en lucky loser-finalist etter at Rafael Nadal måtte trekke seg i semifinalen på grunn av magesmerter. Serbiske Novak Djokovic har gjennom uken i Paris bevist at han er tilbake med sitt progressive spill der han hele tiden justerer spillet sitt akkurat nok til å vinne kampen uten å måtte bruke unødvendig energi. Finalen på søndag vant han komfortabelt 6-3,6-4 i løpet av 65 minutter. Seieren markerer serberens femte Paris-tittel og 34. Masters totalt.

Selv om spenningen knyttet til kampens utfall var begrenset, er det implikasjonene av seieren i forhold til den gjeve prestasjonen med å avslutte sesongen som verdensener – som er dramatisk.

London Calling

Etter at Rafael Nadal måtte trekke seg fra semifinalen pga magesmerter, åpnet det seg en stor sjanse for Djokovic til å avslutte sesongen som verdensener. Serberen har holdt posisjonen sammenhengende siden november ifjor, men selv med seieren i Paris på søndag så overtar Rafael Nadal tronen som verdensener på mandag med 640 poeng ledelse.

Det vil si at hvem som sitter på tronen ved årsslutt skal avgjøres i London. Poengene de åtte spillerne opparbeider seg i ATP Finals blir lagt til som den 19. gjeldende turneringen spilt de siste 12 månedene, som igjen danner grunnlaget for rankingen. Hver ’round-robin’ seier i London gir 200 poeng, semifinalen gir 400 og tittelen 500. Dersom finalevinneren vinner alle sine innledende runder, vil han motta 1500 poeng. For alle andre som ikke kommer til London, er det 18 spilte turneringer som danner grunnlaget for rankingen. De privilegerte åtte har derfor en gratis opsjon til å forbedre rankingen sin til den kommende sesongen.

Det store spørsmålet er nå om Nadal i det hele tatt stiller. – Jeg håper å være klar til London. Det er mitt største mål nå, sa Nadal på pressekonferansen i Paris på lørdag. Samtidig kaster han ballen over til legen sin. – Jeg kjente noe i magen og tok umiddelbart kontakt med legen som ba meg vente og se.

Av erfaring spøker det for Nadal i London. Med serbiske øyne skinner solen etter en tilsynelatende forbigående regnbyge.

Kilder: ATP Media, The Daily Express

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv