Viktor Durasovic tapte sin første Challenger-finale

av | 18 august, 2019 - 21:59 | Viktor Durasovic

Viktor Durasovic gjorde seg ikke bort i sin første Challenger-finale.

Nordmannen har hatt en fantastisk uke. For første gang i karrieren har 22-åringen tatt seg til finale på ATP Challenger-nivå. Det har kun tre andre nordmenn gjort: Christian Ruud, Casper Ruud og Jan Frode Andersen. I tillegg har Bent Ove Pedersen spilt Challenger-finale i double.

Det var derimot en tøff oppgave Durasovic sto foran i finalen. Nordstrand-spilleren møtte nemlig førsteseedede Aljaz Bedene, som hadde fordelen med å spille på hjemmebane. Sloveneren er også rangert som nummer 90 i verden, og 30-åringen har på sitt beste vært nummer 43 i verden.

Durasovic er på sin side rangert som nummer 429 i verden og sin beste notering som 353 fra tidligere i år.

I finalen ble det tøft. Duraosvic hang godt med i det første settet, men måtte to ganger bryte tilbake. Da Bedene brøt til 6-5, klarte ikke Oslo-gutten å komme tilbake. Dermed tapte han settet 5-7.

I det andre settet fikk Durasovic en glimrende start og ledet 3-0, men så sa det stopp. Bedene vant alle de neste tre gamene og sikret finaleseieren med 6-3 i sett nummer to.

Durasovic vil uansett knuse sin beste ranking i karrieren. Unggutten klatrer 112 plasser til 317.-plass på ATP-rankingen. Formen lover også meget bra til Davis Cup-oppgjøret mot Georgia om litt under en måned.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv