Norsk unggutt i kvartfinale i 15.000-dollarsturnering

av | 11 juli, 2019 - 23:10 | Norsk

Lukas Hellum-Lilleengen har vunnet fire kamper i 15.000-dollarsturneringen i Tabarka.

Den norske 18-åringen vant mandag kvalifiseringsfinalen i Tunisia knapt i tre sett med 11-9 i et supertiebreak.

I hovedturneringen har det bare gått en vei. I første runde ble det urangerte wildcardet Tomislav Jotovski slått. Nord-makedonieren har ikke ATP-rangering nå, men har vært nummer 510 i verden, og vant i 2017 en Futures-turnering. Likevel vant Hellum-Lilleengen 7-5, 6-2.

Torsdag var det duket for andre runde mot femteseedede Duje Ajdukovic. Kroaten er nummer 408 på ITF-rankingen og urangert på ATP-rankingen, men har vært nummer 753 på et tidspunkt. Hellum-Lilleengen vant 6-3, 7-5.

Dermed er Hellum-Lilleengen klar for kvartfinale for første gang på nivået og kommer til å ta viktige ITF-poeng, noe som kan gi han en enklere vei inn i ITF-turneringer. Nordmannen, som er en del av et akademi i Frankrike, satser fulltid på tennis, og har nylig fullført videregående skole.

Fredag venter fjerdeseedede Nicolas Arreche. Argentineren er nummer 364 på ITF-rankingen og er urangert, men har vært nummer 587 på ATP-rankingen. Forrige uke vant han 15.000-dollarsturneringen i Tabarka.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av French Open

Ute av French Open

Det ble dessverre en kjapp exit i singles for Nicolai Budkov Kjær i French Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv