Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Zverev imponerte i Roland Garros

Alexander Zverev er klar for kvartfinalen i Roland Garros.

22-åringen blir ikke sett på som en typisk grusspiller, men for andre året på rad er tyskeren klar for kvartfinalen i grusturneringen i Paris. Det er den eneste av Grand Slam-turneringene Zverev har vært i kvartfinale, til tross for å ha vært rangert topp ti i verden siden 2016.

I fjerde runde mandag ble en av de største outsiderne i turneringen, Fabio Fognini, slått 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 (7-5).

– Jeg startet ikke bra, og det gjorde han. Han spilte veldig aggressivt, traff ballen godt, noe som gjorde det vanskelig. Men etter det første settet, spilte jeg tre veldig gode sett, solide fra min side, og jeg er glad for å være i kvartfinalen, sa Zverev.

Djokovic solid
Novak Djokovic gjorde en ny god kamp mandag, og slo Jan-Lennard Struff i tre strake sett, 6-3, 6-2, 6-2. Serberen begynner å nærme seg sin fjerde strake Grand Slam-tittel. Han ble dermed den første mannlige tennisspilleren til å ta seg til kvartfinale i Roland Garros ti år på rad.

– Det var vanskelig med regnet, men slik er det i Paris. Jeg er svært fornøyd med serven min og håper å fortsette med det, sa Djokovic.

Også tre andre menn ble klar for kvartfinale. Kei Nishikori vant den forskjøvet kampen mot Benoit Paire, mens Dominic Thiem slo Gäel Monfils i tre strake sett. Det siste oppgjøret ble jevnt mellom Karan Khachanov og Juan Martin del Potro, men Khachanov vant 7-5, 6-3, 3-6, 6-3. Russeren er klar for sin første Grand Slam-kvartfinale.

Halep suveren
Fjorårsvinner på damesiden, Simona Halep, tok mandagens klareste seier. Den rumenske tennisspilleren vant 6-1, 6-0 på 45 minutter mot det polske talentet Iga Swiatek.

Et talent som derimot tok seg videre var amerikanske Amanda Anisimova. I Australian Open tok hun seg til fjerde runde. Nå er hun videre til kvartfinale etter seier 6-3, 6-0 over overraskelsen Aliona Bolsova, nummer 136 i verden.

Også Madison Keys fra USA og Ashleigh Barty fra Australia ble klare for kvartfinalen etter seire over henholdsvis Katerina Siniakova og Sofia Kenin.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788