Slik ender Wimbledon

av | 30 juni, 2019 - 21:16 | Norsk

Vi har spådd utfallet av den ærverdige gressturneringen Wimbledon. Kan Roger Federer ta tilbake gresstronen?

FAVORITTENE, HERRER:
Roger Federer:

Sveitseren spilte for første gang siden 2015 Roland Garros og endte opp i semifinalen. Selv tror han at å spille kamper er bedre trening for han, og dermed gjorde han comeback på grusen i Paris. Kom seg i Frankrike for første gang siden Australian Open 2018 til semifinale på Grand Slam-nivå. Vi tror den levende tennislegenden er på vei mot en skikkelig storform igjen og stikker av med sin 21. Grand Slam-tittel, og den niende i Wimbledon-sammenheng.

Novak Djokovic:
Serberen slo for alvor tilbake i Wimbledon i fjor etter en trøblete periode. Spiller stort sett solid og er per dags dato verdensener, takket være enorm stabilitet og en rekke på tre strake Grand Slam-titler fra fjorårets Wimbledon til og med årets Australian Open. Djokovic har vunnet Wimbledon fire ganger tidligere og er god på gress. Vi tror årets Wimbledon står mellom Federer og Djokovic.

Rafael Nadal:
Vi kommer ikke utenom den store gruskongen heller som en av favorittene. Djokovic, Federer og Nadal er og blir de tre store. I alle turneringer de stiller opp i, er det naturlig å nevne dem som favoritter. Tradisjonelt er ikke gress underlaget Nadal trives best på, men han har vunnet der to ganger, selv om det er ni år siden. Imponerte i fjor ved å ta seg til semifinale og virker ikke så mye dårligere i år. Derfor er Casper Ruuds læremester helt klart en aktuell finalekandidat.

OUTSIDERNE:
Stefanos Tsitsipas:

Den unge grekeren kommer stadig nærmere de aller beste i verden og er allerede på sjetteplass på ATP-rankingen. Tok seg til fjerde runde i Wimbledon i fjor og har siden tatt steg. I Australian Open var han i semifinalen og slo blant andre Federer. Har til og med slått Nadal på grus i år. Det er ingen tvil om talentet til Tsitsipas, og spillet passer også godt på gress. Han har en stor serve med sin høyde, men har også et variert og godt spill ellers. Det er ingen umulighet at 20-åringen bryter nok en barriere og tar seg til sin første Grand Slam-finale i Wimbledon. Definitivt den største outsideren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alexander Zverev:
Alle venter bare på at tyskeren skal slå ut i full blomst også på Grand Slam-nivå. 22-åringen har vært i verdenstoppen en stund allerede og vunnet ATP-turneringer. Til tross for å bli ansett som en storserver er det grus han har de beste resultatene fra, både i Masters og Grand Slam-sammenheng. Verdens-femmeren har kun to ganger tatt seg til kvartfinale på Grand Slam-nivå og begge gangene var i Roland Garros. På gress har han variert en god del mer, men kanskje 2019 kan være året på gress for Zverev?

Marin Cilic:
Kroaten hadde et arbeidsuhell i Wimbledon i fjor og røk ut i andre runde. Det tror vi er et unntak fra regelen for hans del. Cilic var nemlig i finalen i 2017 og i kvartfinale de tre årene før der igjen. I tillegg spiller han vanligvis godt i Grand Slam-turneringene, og var minst i kvartfinale i alle Grand Slam-turneringene i 2018. Har ikke lyktes like bra i år, men gress er hans favoritt og hans foreløpig siste ATP-tittel kom i Queens på gress i 2018.

Kan overraske: Karen Khachanov, Reilly Opelka, Francais Tiafoe og Ivo Karlovic

KVINNEKLASSEN
Kvinneklassen er åpen, vidåpen. Det beviste Roland Garros. Alle de fire semifinalistene var debutanter som de fire siste i en Grand Slam-turnering. Det gjør også Wimbledon en svært vanskelig oppgave å spå, men vi har gjort et lite forsøk.

FAVORITTENE:
Johanna Konta:
At den britiske spilleren står på listen over favoritter er egentlig med på å karakterisere hvor åpen klassen er. Hun kan ryke ut i første runde i hvilken som helst WTA-turnering, men også vinne. I Roland Garros tok hun seg helt til semifinalen, og det i en turnering hun de fire forrige årene har tapt i første runde. I Wimbledon var hun i semifinalen i 2017 og beviste at hun mestrer gress. Absolutt en spiller britene kommer til å håpe på, og kanskje kan dette være året for Konta.

Naomi Osaka:
Japaneren vant US Open og Australian Open. Hun har i tillegg prestert godt i en rekke turneringer mellom og etter disse Grand Slam-turneringene. I Roland Garros gikk det ikke veien for henne og tredje runde er det beste resultatet hennes i Wimbledon. Det trenger ikke å bety noe særlig for det samme gjaldt i US Open da hun gikk til topps der. Uansett er verdens-toer Osaka for øyeblikket å regne med i alle turneringene hun stiller opp i.

Angelique Kerber:
Den tyske jenta vant Wimbledon for første gang i fjor og spilte godt i hele 2018. Det resulterte i at hun avsluttet året som nummer to, men har falt til femteplass nå etter å ha tapt i første runde i Roland Garros. Det er derimot ikke første gang hun gjør, og i 2016 gikk hun til finalen i Wimbledon etter å ha tapt første kamp i Roland Garros. Derfor må tittelforsvareren nevnes som en av årets favoritter.

Ashleigh Barty:
Den australske tennisspilleren har eksplodert den siste måneden. I US Open ble hun for første gang klar for fjerde runde, i Australian Open tok hun seg til kvartfinale og hun vant overraskende Roland Garros. Med en ny tittelseier i Birmingham i forrige uke så har hun inntatt posisjonen som verdensener. Da er det vel duket for en finaleplass i Wimbledon? Har også prestert bra på gress tidligere og vant gressturneringen i Nottingham i fjor. Kanskje på mange måter den heteste favoritten?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OUTSIDERE:
Serena Williams:
Den amerikanske tennisdronningen må finne seg i å være på outsiderlisten denne gangen. Har spilt lite tenniskamper i år, særlig etter Australian Open, og det er usikkerhet rundt formen hennes. Tapte finalen i fjor og spillet hennes passer gress. Er hun i form blir hun garantert å regne med. Har derimot ikke fått det helt til å stemme i Grand Slam-finalene etter mammacomebacket. Tapte som nevnt i Wimbledon i fjor, men også i US Open like etterpå.

Garbine Muguruza:
Den spanske tennisspilleren vant Wimbledon i 2017 og ble nummer to i 2015. Fortsetter hun denne syklusen er hun i finalen i Wimbledon i år igjen. Har falt litt på rankingen i det siste og er utenfor topp 20. I tillegg har hun slitt med litt skader. Likevel er Muguruza farlig på grus, og derfor en outsider.

Kiki Bertens:
Den nederlandske tennisspilleren har klatret opp til tredjeplass på WTA-rankingen, men fikk Roland Garros ødelagt av sykdom, der hun var en av favorittene. Var i kvartfinalen i Wimbledon i fjor, noe som er blant hennes beste resultater i Grand Slam-sammenheng. Kun en semifinale fra Roland Garros i 2016 er bedre. Spennende spiller som utenom Grand Slam vinner mange turneringer og kamper.

Kan gjøre det bra: Sloane Stephens, Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Julia Görges og Elina Svitolina.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv