Casper Ruud skal være mer offensiv i Wimbledon

av | 26 juni, 2019 - 16:08 | Norsk

Casper Ruud tror en litt endret tankegang kan gi han større sjanse til suksess i Wimbledon.

I fjor reiste Ruud til Wimbledon med liten tro på å gå tre kvalifiseringsrunder og tapte i første kvalifiseringskamp. Denne gangen er han direkte inne i hovedturneringen, men er realist. Trekningen vil avgjøre veldig mye.

– Jeg håper jo at jeg kan få en okey trekning. Jeg har ikke spilt så mye på gress og har ikke så veldig mye erfaring, men jeg tror at jeg kan vinne noen kamper om jeg får en noenlunde grei trekning. Kanskje en søramerikaner som ikke har spilt så mye på gress selv. Jeg får bare håpe på en god trekning, sier Ruud til Tennis-Norge.

Være seg selv
Nordmannen er reflektert rundt hva som har gått galt på gress tidligere. Derfor skal han være mer bevisst på enkelte elementer denne gangen.

– Jeg tror nok at jeg må prøve å gå litt mer for slagene mine. Jeg må prøve å spille litt mer hurtig og aggressivt, for ellers blir man for litt defensiv, sier Ruud.

– Du må unngå lange ballvekslinger?

– Ja, i hvert fall i starten. Du ser når Rafael Nadal først har kommet gjennom den første uken, så har han hatt en relativt god sjanse til å vinne hele turneringen, fordi gresset taper seg, men de første dagene går det raskt, i hvert fall om det er fuktig, sier Ruud.

Ruud håper også å få mer gresstid i forkant av turneringen enn tidligere ganger.

– Jeg har kommet rett fra grus og ikke klart å omstille meg fra grus til gress. Jeg får ikke trent så mye på det her i Norge, men nå skal jeg trene litt på hardcourt i en god uke og få en del dager på gresset før jeg skal spille, sier Ruud.

– Majestetisk
Uansett utfall: Ruud ser fram til en retur til Wimbledon, som han en gang har spilt kvalifiseringen til, samt som junior.

– Jeg tenker at det blir veldig gøy og spennende. Det er litt spesielt og majestetisk å spiller der. Jeg spilte der i juniorklassen, og fikk en morsom og gøy følelse da jeg var der. Jeg må tenke at det blir enda mer gøy når jeg spiller herreklassen og kan være rundt på det ordentlige Wimbledon-anlegget, sier Ruud.

Wimbledon starter mandag 1. juli. Hele turneringen vises hos Eurosport og Eurosport Player.

Mer om Casper Ruud kan du les om i vår nyeste utgave av magasinet Tennis-Norge!

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv