Casper Ruud spilte jevnt med verdensstjerne, men tapte

av | 16 mai, 2019 - 20:32 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud gjorde en solid kamp mot Juan Martin del Potro i tredje runde av ATP 1000-turneringen i Roma.

Det ble en lang tennisdag for Casper Ruud og Juan Martin del Potro. Begge spilte andre runde rundt klokken 13.00 torsdag. Grunnet regn onsdag måtte duoen også spille tredje runde i ATP Masters-turneringen i Roma torsdag.

I torsdagens første kamp vant Ruud over Nick Kyrgios, nummer 36 i verden, etter at australieren gikk i svart og forlot kampen etter et sinneutbrudd. Nordmannen har aldri vunnet over en så høyt rangert spiller før. Den forrige rekorden var daværende 39 i verden, Joao Sousa, fra tidligere i år.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Enorm spiller
Derfor sto Ruud foran kanskje karrièrens aller største utfordring i en enkeltkamp. Verdensnier Juan Martin del Potro var nemlig motstander. Argentineren har på sitt beste vært nummer tre i verden og vunnet US Open. Han spilte også US Open-finalen senest i 2018. Totalt har del Potro vunnet 21 ATP-turneringer.

Ruud gikk likevel respektløst til verks. Den norske 20-åringen brøt på første forsøk og tok ledelsen 2-0. Del Potro tok seg etterpå sammen og brøt tilbake med en gang, men Ruud fikk også en mulighet til å bryte på 3-2, men fikk ikke uttelling denne gangen. I det påfølgende gamet havnet Ruud under 0-40, og reddet to breakballer, men til slutt gikk Del Potro opp i 4-2. Ledelsen ga 30-åringen ikke fra seg, og han vant settet 6-4, selv om Ruud reddet to settballer.

I det andre settet var Ruud igjen på høyde med del Potro innledningsvis, men på 3-2 i favør den argentinske motstanderen brøt han blankt. Heller ikke denne gangen ga han fra seg ledelsen, og vant settet 6-4.

Ruud gjorde en solid kamp mot del Potro, men den rutinerte argentineren var noen hakk skarpere på de viktigste poengene, og gjorde det han måtte for å ta seg videre til kvartfinalen og trolig et oppgjør mot verdensener Novak Djokovic.

Framgang
Turneringen i den italienske hovedstaden har gitt positive svar for Ruud. Snarøya-spilleren hadde aldri tidligere tatt seg videre fra første runde i en ATP 1000-turnering. Nå har han med seg tredje runde fra en slik turnering i bagasjen.

Ruud har også sikret seg rundt 600.000 kroner og får 115 poeng, 90 fra hovedturneringen og 25 fra kvalifiseringen, for innsatsen i Roma. Det vil føre han opp til en ny bestenotering på rankingen, en 62.-plass.

Relaterte artikler

Tapte finalen

Stefanos Tsitsipas slo Casper Ruud i finalen av Monte Carlo Masters – vant tittelen for tredje gang i fyrstedømme.